Erik Carlsson ”på taket” har gått bort

Erik Carlsson ”på taket” har avlidit på ett sjukhus nära sitt hem, efter en kortare tids sjukdom. Erik blev 86 år och var en av Sveriges främsta rallyförare, med bl a tre raka vinster i RAC-rallyt 1960-92 och två segrar i Monte Carlo-rallyt 1962-1963.

Erik Carlsson

Erik Carlsson var född och uppvuxen i Trollhättan. Han körde Saab under hela sin rallykarriär, mellan 1955-1970. När han slutade tävla blev han en ambassadör för Saab och kom att kallas ”Mr Saab”. Även under äldre dagar var han aktiv och engagerad för Saab.

Erik var en god vän, inspiration och förebild till många av oss inom Svenska Saabklubben. Han är djupt saknad av oss. Erik Carlsson var hedersmedlem i Saabklubben och våra tankar går till Eriks dotter Susie med familj. Saabklubben kommer framföra kondoleanser till familjen.

1 tanke på “Erik Carlsson ”på taket” har gått bort

  1. Otroligt tråkigt och sorgligt – en gigant inom inom motorsporten har lämnat oss men minnena kommer att leva för alltid

Lämna en kommentar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng