9-5 2.3t Vector -04

Forum Modellspecifika forum OG9-5 9-5 2.3t Vector -04

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2016-05-03 01:12.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #396719

  Petter
  Deltagare

  Hej alla.
  Jag har en fråga om 9-5. Är sugen på en 2.3t Vector men har hört att det inte är en bra bil. Att turbon och vevhusventilationen är dålig på dom. Enligt alla jag pratat med så är det bara Aero som är bra. Den här har gått 25 tror jag det var. Är det nåt man vågar köpa?? Vad ska man tänka på vid eventuellt köp??
  Tacksam för svar.

  #396722

  Janne Hagnell
  Moderator

  Bullshit, det är en jättebra bil!
  Har själv precis en sådan där den största fadäsen som har varit var när staget till wastegaten hoppade loss. Klantig som jag var lyckades jag bryta av axeln när jag skulle få tillbaka staget, och fick då byta hela turbon, vilket tog mig en dag men var lättare än jag hade befarat. På köpet försvann blåröken vid start, så bytet var ju lönande. Aggregaten brukar kallas ”pappturbo” men så illa tycker jag inte det är, plus att du byter själv om du är normalt händig och ordningssam.
  Vevhusventilationen bör vara uppgraderad om bilen gått så långt och skötts, och om jag minns rätt var dessutom de värsta problemen redan åtgärdade 2004.
  I övrigt en superbekväm bil med bra vägegenskaper och som bara går och går. Vår har bla gått Italien tor i 38 graders värme med ett lossnat backspegelglas som enda incident.
  I Vectorpaketet får du ju bla halvskinn, sportstolar och kjolar, vilket är kul även om jag kunde leva utan det.

  #396739

  Petter
  Deltagare

  Jag har frågat om både turbon och vevhusventilation men inte fått nå svar. Har en kompis som har en Aero och den turbon rök lite och den hade då gått 25-30000 då. Ja det får nog bli den om den inte ryker.

  #396747

  Jonathan
  Deltagare

  2.3t Vector är en utmärkt bil kan jag säga av egen erfarenhet. Både turbo och vevhusventilation är tillförlitliga. Denna årsmodell lider inte av de tidigare ”oil sludge”-problemet heller. Det är definitivt ett bra köp med tanke på hur mycket bil man oftast får för pengarna med Saab 9-5.

  #396762

  Regin
  Deltagare

  Japp, bilarna 2004 -> är problemet åtgärdat, men givetvis inte mera än att ägare/na sköter om sin bil 😉

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng