96

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-01-07 15:00.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12075

  anonymous
  Deltagare

  Hejsa.. Tænk, at det virkelig er 25års ”dødsdagen” for 96erne !!!!!!

  Peter T

  #84022

  jan.n
  Deltagare

  De två V4 som levererades i dag för 25 år sedan var mycket riktigt några av de sista som tillverkats. Den alabastergula hamnade i Tyskland och jubbebilen hamnade i Finland. Gustav J förvaltar den med varsam hand numera.
  På tisdag i nästa vecka är den riktiga ”dödsdagen” för SAAB 96. Då är det 25 år sedan den sista bilen lämnade fabriken i Nystad. Muséet där har köpt tillbaka bilen för några år sedan och den finns nu att beskåda bland finska rallybilar och annat spännande. Bilen är en jubbemodell precis som den som står i Trollhättan. Trollhättebilen fyllde 25 redan den 3:e januari så den är inte yngst men den har högst tillverkningsnummer. Tänk att kunna köra ända till Trollhättan när man är bara 4 dagar gammal.
  Hoppas jag inte rubbat för många cirklar men datan baserar sig på SAAB Automobils egna uppgifter om när olika bilar blev färdiga.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng