96:a trubbnos, nyinköpt

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT 96:a trubbnos, nyinköpt

 • Detta ämne har 8 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-26 13:17 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17986
  greven
  Deltagare

  Jaha, så var det dags igen. Efter 10 års bortavaro från tvåtaktsvärlden hittade jag till sist min bil. En grå 96:a från -63. Körde hem den till Stockholm från trakterna av Sala i lördags. Pyspunka från ett däck med torrsprickor, ej fungerande tempmätare samt lite annat smått och gott som ska fixas. Men, vad fint den gick och i stort sett befriad från rost. Att kliva över från min svävade Citroen C5 till gammelsaaben är ju som att göra en resa tillbaka till ett svunnet sekel. Nu ska det letas delar och en smärre ytskiktrenovering (omlackering)samt uppfräschning av en del inredningsdtaljer blir en del av sommaraktiviteterna. V4-fälgarna ska bytas mot originalfälgar när jag hittar några och bilen ska skos om med nya däck. Tänkte puttra över till Långholmen på tisdag, så får man se om ”proffsen” godkänner bilen.

  #122180
  v4ever
  Deltagare

  Visst är det härligt med tvåtakt 😀
  Lycka till med nyförvärvet :applause:

  #122184
  greven
  Deltagare

  Startade upp tvåtaktarn i morse för att åka till jobbet. En granne utbrast – ”Vad är det för jävla väsen” (2-tumssystem). – Detta är kulturhistoria, svarade jag. Ska väl försöka åstadkomma några bilder. Kan ju vara kul att dokumentera hur den ser ut nu och hur den kommer att se ut, när den är fixad. Nu är det bruksskick (tror jag), men målet är bra bruksskick. Vill inte ha den i utställningsskick, men i bra skick. Förresten har jag inte råd med utställningsskick. Har nu upptäckt en del saker som måste fixas. Tempmätaren fungerar ej, så ej heller kilometerräknaren. Kör jag med halvljus verkar den ta för mycket ström, så blinkersfunktionen blir tveksam i funktionen. Sannolikt behöver även ett motorfäste lagas upp, svårt att starta utan att motorpaketet skakar. Detta plus lite till är det första som ska åtgärdas. Men, den går hur fint som helst.

  #122188
  kalle .p
  Deltagare

  Grattis till tvåtaks köpet.

  Viss det är många som gillar tvåtaktans ljud men tyvärr inte alla. Har själv en rally bil som sist när jag mätte den hade 101 db vid 4500 och motorn varvar 7000.

  Så i lördags var jag och tvättade motorn in för utställning, moton gick inte bra efter detta och den stannade så jag var tvungen att varva en del och detta var inte helt ok för ett par personer som bode i närheten för det öppnade och sa till mig att jag skulle varva på någon annan plasts än just här.

  Men när jag förklarat var jag gjorde blev personen bara sur och tyckte att jag skulle ringa en bärgare i sället för att meka just på denna platsen.

  #122190
  fvh
  Deltagare

  grattis till tvåtaks köpet 🙂

  hade bilen en sportluftfilter som gick igenom huven? för det fanns en -63 på blocket som var i grå färg och hade 2 tums avgassystem och som hade ett sportluftfiler genom huven? är det den som du har köpt 😉

  #122191
  greven
  Deltagare
  fvh wrote:
  grattis till tvåtaks köpet 🙂

  hade bilen en sportluftfilter som gick igenom huven? för det fanns en -63 på blocket som var i grå färg och hade 2 tums avgassystem och som hade ett sportluftfiler genom huven? är det den som du har köpt 😉

  Nej, men däremot har den luftintag på huvsidorna. Jag hittade min på Blocket. Var först av alla att ringa (för en gångs skull), sen blev det affär tämligen omgående (dagen efter). Annonsen på min låg endast inne 1 dag.

  #122193
  fvh
  Deltagare

  okej,du får lägga ut en bild sen på den, så man kan få se denna skönhet 😉

  #122194
  hth
  Deltagare

  Var det den strax norr om Uppsala?

  #122198
  greven
  Deltagare
  hth wrote:
  Var det den strax norr om Uppsala?

  Stämmer bra, fast snarast väster om Uppsala, nästan framme vid Heby.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng