akut hjälp med växel!!

Forum / Modellspecifika forum / NG900/OG9-3 / akut hjälp med växel!!

Forum / Modellspecifika forum / NG900/OG9-3 / akut hjälp med växel!!

  • Författare
    Inlägg
    • december 4, 2010 at 21:57 #25055

      hej har akut problem med min saab 900 96a.

      förra ägaren sa att dom hade bytt koppling och växellåda, men det var något fel med växlarna.

      nu fick jag kärringstopp inne på stenas område när jag skulle backa och då låste sig allting. nyckeln går inte att vrida om och det går inte att lägga ur backen.

      jag har hört att saab ska ha så att man inte kan ta ur nyckeln ur tändningen om den inte ligger i backen. så har det inte varit på min jag kan ta ur nyckeln i alla lägen. dock aldrig provat med backen. men nu när backen låg i och bilen dog så låste den sig som sagt och jag måste få ut bilen därifrån snabbt..

      någon som vet vad det kan vara? har ryckt och slitit i den med koppling utan koppling allting utan resultat testat o rullat bilen fram o tillbaka men ingenting hjälper..

      hoppas någon vet vad det kan vara
      mvh abbe

        december 5, 2010 at 11:40 #180376

        Växelfelet beror på att de struntat i att spärra lådan med 3;ans växel i. Finns en plastplupp man sticker ner en 4mm stång eller mejsel i innan man demonterar något. Motsvarande hål finns på växelstången inne i bilen. Eller så kanske bussningen på lådan där växelregkaget går in, är lite för sliten.

        I ditt fall har denna feljustering ihop med slitet tändningslås gjort att du fått generalknas. Samtidigt som man kan ifrågasätta kopplingsbytets kvalitét.
        Hoppas du köpte bilen riktigt billigt.
        För du får nog räkna med att lossa på kopplingen mellan växelstången och mekanismen vid lådan för att få ur växeln i friläge. En 13mm hylsa och ett par 3 förlängare mellan motor och torpedvägg så kommer du åt muttern som ska lossas så du kan dela på den knuten.

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.