Anslutning på weber

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Anslutning på weber

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-27 14:01.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13192

  berra_bus
  Deltagare

  Hej,

  Har en Weber-någonting. På denna finns en pluggad anslutning som jag misstänker är till vevhusventilationen, se bild. Kan detta stämma eller är den till för ngt annat?

  Är det endast en miljögrej att vevhusventilationen skall vara sluten eller delvis sluten eller påverkas även motorn?
  Just nu går slangen från ena ventilkåpan in i luftburken och den andra ”ut i luften”.

  /Tomas

  #89088

  japp, den berömda vakumventilen! Det sitter alltså en fjäderbelastad liten propp däri som ser till att vevhusgaserna inte når insuget när motorn är avstängd. Om denna funkar som den ska, man testar genom att blåsa i den och det ska krävas rätt bra lungkapacitet för att den ska öppnas, i så fall är det bättre att koppla vevhusventilationen den vägen eftersom det blir lättare att starta när motorn är varm samt miljöaspekten

  #89090

  berra_bus
  Deltagare

  Har sökt på forumet och hittat en hel del angående detta.

  Finns ett par inlägg där det beskrivs att man kan plugga vakumventilen (som det är på min) men att man då skall borra ett 2mm hål.
  Skall detta hål borras i pluggen och vilken nytta gör hålet jämfört med att ha en 100% tät plugg?

  /Tomas

  #89092

  stefan
  Deltagare

  Moderna bilar brukar ha det så och jag tror 900 har nåt liknande, tanken är inte att man pluggar ventilationen utan man har en nippel likande pcv ventilen med ett litet hål i. Detta hål gör att man fortfarande får undertryck i motorn men det är så pass litet så det gör inget med gången på motorn. På 900an är det en plastventil som sitter i vevhusventilationsslangen och från den går det en smal slang till insugningssidan och tanken är densamma. Problemet är bara att på en äldre motor brukar detta lilla hål kladda igen av vevhusgaserna.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng