Bil som åkt ur registret.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bil som åkt ur registret.

 • Detta ämne har 7 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2008-01-29 18:41 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17138
  saab v4-ever
  Deltagare

  Jag har en 95 72:a som enligt uppgift automatskrotats (Glömt betala 35 kronor/månad). Börjar bli klar med bilen och tänkte återregistrera den. Undrar nu hur man hittar i de gamla registren. Enligt bilprovningen behövs gamla papper. Hur får jag fram dem? Sökte förgäves på landsarkivet!
  Tack på förhand!
  ///Harald

  #115584
  krister
  Deltagare

  Hejsan!
  Försök med detta: http://www.fordonsarkiv.ra.se Telefon 0623-72500, fax 0623-72605. Där har i alla fall jag lyckats med att få tag på gamla handlingar till en bil som har fallit ur registret på samma sätt som din. Lycka till!

  /Krister

  #115593
  stefan
  Deltagare

  har bilen haft nya registreringsnumren så behöver man inte leta i nåt arkiv. Då är det sökbart hos bilregistret.

  #117630
  saab v4-ever
  Deltagare

  Då var den i registret och i trafik igen! Inte en anmärkning i fredags, både ursprungskontroll, registreringsbesiktning och kontrollbesiktning samma dag. Tackar Bilprovningen i Vinsta särskilt för att de fixade kontrollbesiktning samma dag!! Var tvungen att köra MHS Snösvängen i lördags. Av snö fanns dock i stort sett inte något spår men det var mycket trevligt i alla fall. De flesta gillade bilens bruksskick.
  ///Harald

  #117637
  mats a
  Deltagare

  Så trevligt det låter! Grattis! För att undvika att man glömmer den där 35-kronan har jag begärt e-faktura hos Vägverket. Rätt var det är så kommer det en blänkare om någon bil jag glömt bort jag hade. Praktiskt.

  (Våra stora affärsbanker vägrar erbjuda e-faktura. Då kan de nämligen inte ta ut den där expeditionsavgiften på ca 25 kr/avi som är en säker och opåverkbar inkomst för de redan överrika.)

  #117642
  Lustgasen
  Moderator

  Det är ju höjt nu från 35 till 43, glöm inte det , stora summor 😀 :duck:

  För kalle spelar det ju roll för iofs, han har 4 st papper på bilar :hype:

  Saab 99 Van -77

  Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

  #117643
  Karl Ask
  Moderator

  Det blir över 500kr per år… 🙁

  #117706
  john gt
  Deltagare

  Grattis Harald :worshippy: bra att du tog hand om min tänkta bruksbil och att den kom i trafik igen det va den värd. Den må se bruksig ut på ytan men jag tror det är svårt att hitta någon friskare 95a 🙂 Må du få mycket glädje av den. Min grabb Leo och jag kommer och kolla att sköter den. Han pratar fortfarande om när jag gasade upp den för din branta backe med en fastklibbad koppling :grin:.

  John.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng