Blinkers till Sonett III, vilken färg ska de vara?

Forum Modellspecifika forum Sonett Blinkers till Sonett III, vilken färg ska de vara?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-01-08 22:36 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17299
  emul
  Moderator

  Jag har nu letat lite och tittat på bilder. Det ser ut om att många Sonett III har helorange blinkers även här. Kommer man runt reglerna genom att koppla så att lamporna bakom grillen funkar som positionsljusen och de orange som endast blinkers?

  http://www.garaget.org/archive/14718/12310/12310-514486.jpg
  ..är ett bra exempel på att det finns båda varianterna. Bild från Bengt-Åkessons sida på garaget.org faktiskt, han (du om du läser de.. 😉 ) har också helorange lampor. Kopplat så som jag skrev ovan eller är det jag som inte kopplat? =)

  #116754
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Nej det är inte min Sonett på bilden men bilden är min 😀

  Min Sonett är en ”amerikanare” och jag kör med lyktorna bak grillen som ”halvljus” dagtid. Enligt alla bestämmelser så skall positionsljusen sitta längre ut men bilprovningen har inte haft några synpunkter.

  Jag har mer eller mindre halvhjärtat letat delade glas vit/orange men inte hittat. Lamphållaren kan man nog använda om man sätter i en lampa till plus lite kabel och det skulle ju kunna fungera med vitt glas och en orange glödlampa som blink plus en vit lampa som position.

  /B

  #116756
  emul
  Moderator

  Jag menade det, men jag kanske var oklar.. =)

  Alltså kan man med lite tur och god vilja och mer kunskap än besiktningsmannen komma undan! =) Du är ju inte heller den enda som använder dem direkt! Hittar många kort på besiktigade 3:or i vårt avlånga land med de helorange.

  Jag hittade faktiskt begagnade jag köpte ikväll i England. Får se hur de ser ut när de kommer hem! Fick en vink av säljaren om fler exemplar han ville sälja, jag kan ju sälja vidare om det blir några över.. =)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng