Bränslepump / tank ???

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Bränslepump / tank ???

 • Detta ämne är tomt.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #486472
  Mats Jedmo
  Webbmaster

  bränslepumpen verkade ge för lågt tryck på vår ena 9_5:a. Tänkte att det är ju ett ”standardfel” när bilen strax fyller 20 år Å vägmätaren visar på 33xxx mil.
  Lossade armaturen för att lyfta ur den, då ser jag i bränsletanken ett vitt plastsjok flyta omkring ???
  Det ser ut som någon form av kanske ett skvalpskydd i halvhård plast men det har jag inte sett tidigare. Är det något som ska finnas i tanken men då troligen sitta fast på ett eller annat sätt ?

  Det skulle ju kunna förklara ett retfullt fel vi haft ett par gånger på den bilen, helt plötsligt har bilen fått bensinstopp trots att mätaren visat på kanske 1/4 tank. Det e ju klart att om detta skvalpskydd (??) lagt sig i vägen för flottören till tankmätaren så kan det ju bli på det viset.

  Pumpen losstagen ifrån armaturen och provkörd, då gick den som tusan men det är klart den hade ju inget att pumpa. Nu funderar jag på vilket som är bäst, en universalpump ifrån det blåa varuhuset för en 500:ing eller en begagnad originalpump ?

  SAABoholic

  95 -74 Indisk gul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  9-5 Linearsport Sp -03 manuell

  #490488
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Japp sent svar med det är ett skvalpskydd o ska var i tanken. Det kan iland orsaka strul med armen för tankgivaren o haka upp sig. Beror på hur mkt du vill skruva antingen köp en ny komplett insats armatur eller lös pump. Jag hade nog gått på lös.

  #490490
  Mats Jedmo
  Webbmaster

  Jo det blev en begagnad armatur. Någon (hrrmmm) lyckades bryta av en bit på armaturen så det fick bli en annan. Kört utan skvalpkyddet och inte märkt något speciellt.
  Det är ju lite bökigt och trångt att titta ordentligt i tanken men snart dags att titta över tankbanden så då blir det väl att plocka ner tanken.

  SAABoholic

  95 -74 Indisk gul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  9-5 Linearsport Sp -03 manuell

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng