Bromar med mera

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bromar med mera

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-04-16 20:56 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17747
  martinz
  Deltagare

  Hej

  Som nybliven medlem sedan ett par månader har jag några frågor. Äger nu en V4 från 1974. den har stått sedan -92 och har gått 13500 (+- 10 000?)mil.

  Jag har som mål att få den igenom besiktining under juli senast. För att detta ska lyckas måste jag fixa till kopplingen som kärvat ihop och inte funkar alls. Jag har läst om hur detta ska göras på detta forum, men får den ändå inte att funka. Det kan delvis bero på att bromsarna inte heller funkar, med undantag för höger bakbroms som biter riktigt bra. Jag ska till att renovera bromsok och byta bromsledningar fram. Det borde göra susen tror jag. Frågan är hur jag bäst fixar bromsarna bak. Hjulen går inte att rotera men rullar när jag kör bilen. Jag har lyckats forcera igång den med startmotor och ettans växel i. Har hört att det krävs speciella verktyg för att få bort trumman. Är det riktigt och var finner man sådana? Räcker det med att göra rent alla bromsdetaljer tror ni?

  Är tacksam för alla tips som hjälper något av det som sagts ovan.

  #120457
  mats a
  Deltagare

  God hjälp för den vardagligt läskunnige och händige finns i klubbens verkstadshandböcker på CD ( här ).

  Vad gäller trummorna har jag aldrig behövt en avdragare, däremot den nyckel för fyrkanttapp som justerar backarna. Skruvar man tappen i bott ska man kunna knacka av trumman. Nyckeln finns (alltid) på Tradera, någon av oss verkar ha ett konkurslager med bromsjusteringsverktyg. :applause:

  Byt alla detaljer i bak (slang, cylinder, fjädrar, backar), det är inga stora pengar.

  #120458
  stefan
  Deltagare

  Jag har ett stort sortiment bromsdelar/repsatser och justernycklar om du kör fast. Har bilen stått så tror jag inte du behöver fundera mycket på huruvida du behöver byta nåt eller ej utan demontera allt och åtgärda felaktiga saker så blir besiktningen mycket trevligare.

  #120489
  martinz
  Deltagare

  Tack för bra svar.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng