Bromsbelägg från Mekonomen

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bromsbelägg från Mekonomen

Detta ämne innehåller 10 svar, har 8 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-02-16 17:52.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13804

  christian bruce
  Deltagare

  Tänkte bara varna lite för att köpa bromsbelägg till v4 på Mekonomen. Skulle ha en uppsättning, med kort varsel förstås. Fick dem och kollade i kartongen, som tur var. De var inte skurna utan helt raka. Hade inte fått dit dem ens med ett stort inslag av våld. Det var rätt artikelnummer på kartongen och beställningen hade utgått från mitt reg. nummer. Något är alltså skumt på centrallagret.

  Christian

  #92284

  stefan
  Deltagare

  det borde väl isåfall vara leverantören som missat att snedslipa dem? Det finns vad jag vet inget annat belägg som har samma metalldel som V4ans.

  #92285

  anders jensen
  Deltagare

  Tyckte jag har hört att Renault Clio är ganska lika.
  Jag tror tom att PEAN gjort om Clio rallybelägg till V4.

  Tel: 0370-766 50
  E-post: info@peansweden.com

  mvh
  Anders

  #92286

  Jonathan
  Deltagare

  Vad exakt är det som är galet med dem, förklara, för jag köpte i somras och hade ett helvete med att få dit dem. Jag fick slipa och fila en hel del för att få dem på plats. Jag trodde hela tiden att det var på grund av slitna skivor med en hög kant längst ut. Därför fasade jag av yttre delen på beläggen. Men jag kanske är ute och cyklar.

  #92287

  Martin
  Deltagare

  Har ni belägg för era påståenden?

  #92288

  jrt
  Deltagare

  Den var kul

  #92289

  christian bruce
  Deltagare

  Ja, jag har belägg. Jag ska försöka trumma ihop en förklaring. Det hade som sagt var inte varit någon skiva att försöka passa dit dem. I vanliga fall är de ju skurna så att det bara finns en uppsättning som passar på höger och en som passar på vänster, likt ett litet pussel. Där den ”tjocka biten” på belägget ska sitta uppåt, så att säga, närmast fälgen I mitt fall så fanns det inte tillstymmelse till skärning utan de var helt raka, prceis som på alla andra onormala bilar.

  Det var tur att jag upptäckte det i affären så att jag inte behövde gå back……….

  #92290

  Jonathan
  Deltagare

  OK! Mitt fel men det blev i alla fall lite motion, efter cykelturen alltså…

  #92291

  v4_petter
  Deltagare

  Jag köpte för iofs snart 2 år sedan på Mekonomen och de funkar fint.. vart inte alltför knepigt att sätta dit dem heller (ha i åtanke att jag är rätt värdelös på att meka)

  ..och bilen bromsar fint!

  #92292

  saab-jonte
  Deltagare

  vilka butiker sälger lucas bromssystem, dom har vilket som till v4 som är slipade och klara, mycket bra belägg och mycket bra passform rakt av utan problem. mekonomen sålde lucas förr men nu vet jag inte vad dom har för märke, vilket som så borde det finnas återförsäljare utav lucas bromssystem fortfarande.

  #92293

  stefan
  Deltagare

  oavsett fabrikat på belägg så ska de vara snedslipade, hela konstruktionen bygger ju på det och får man belägg som inte är det så är det fel från tillverkaren. Det ska inte spela nån roll vem som har gjort dem för ingen fabrikant kan ju rimligen sälja halvfabrikat…………

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng