Bromskontakt samt annat Sonett III

Forum Modellspecifika forum Sonett Bromskontakt samt annat Sonett III

 • Detta ämne har 4 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-04-22 22:15 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #429378

  Hej

  Håller på att montera panelen och reda ut vart och hur olika kablar går. Har därför några frågor som någon kanske kan svara på.

  Vid bromspedalen sitter det en kontakt som ska larma då bromspedalen tar för långt ned. Det verkar som om det saknas delar på den eller är den komplett?

  Dessutom hittade jag en microbrytare under panelen som jag inte vet vad den styr. Jag kan läsa mig till att det ska sitta en kontakt i bakkant tändningslåset. Är det den tro?

  /mikael

  Image-2017-04-21-at-19.34

  CIMG0197

  Bilagor:
  #429389
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  På årsmodell -73 och -74 sitter det ett varningssystem för bilbältet. Se bifogad fil. Kan microbrytaren vara till detta?

  På bromsvarningen sitter det en plåt på axeln mellan pedal och huvudbromscylindern. Den påverkar bromsvarningskontakten om en krets är borta och pedalen går för långt ner. (Båda dessa funktioner är bortmonterade på min bil i samband med att den importerades tillbaka från USA)

  #429392

  Tack för svar!

  Kablarna till microbrytaren är inte så långa – når bara till panelen – så jag vet inte vilken funktion den skulle för någon form av bältesvarning.

  Då kopplar jag inte in bromskontakten utan ser till att isolera kabeln så den inte jordar och larmar. Min bil är också från USA.

  /mikael

  #429411
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Det jag tänkte på var denna rödmärkta brytare.

  switchmicro

  /B

  Bilagor:
  #429439

  Åh tack!

  Troligtvis den, men var sitter den monterad tro? Kablarna är inte så värst långa och ”gear shift” indikerar att den har med växellägen att göra. Jag får ut i garaget och se hur långt den når ned till växelreglagen.

  /mikael

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng