bromsok v4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 bromsok v4

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-11-10 21:25.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15043

  saab-jonte
  Deltagare

  jag har sen i sommras ett störande skrammel i vänster bromsok som har blivit glappt… det tystnar direkt när man vilar föriktigt med foten på bromspedalen… och jag tänker till sommaren investera i 2 stycken renoverade utbytesok. nu till saken…. eftersom min 900T16 lackade i hop och skar höger hjullager för ett par dagar sedan så fick jag ta ut v4:an och synda med den i salt och slask… .. men oket skrammlar än värre nu med vinterdäcken sedan 1970 på… går det inte att fixa till så det blir tyst bara en stund ett par veckor eller så? beräknat renoveringstiden på lagren och leder till 2 veckor då jag har ganska ont om lediga dagar. under tiden får jag åka v4:a går det att fixa tystnaden?

  #99608

  stefan
  Deltagare

  först och främst lär du väl ta reda på exakt var det glappar och låter? Jag har ju satser med nya ledbultar om det kan få bort det värsta?

  #99609

  kallsund
  Deltagare

  Hej. Min uppför sig lika illa. Vad tar du för en sådan sats Stefan?

  mvh
  Kalle.

  #99610

  stefan
  Deltagare

  den övre (svetsade) 105kr den nedre 125kr. I satserna ingår allting för byte av bulten, dvs fjädrar låsringar o bultar.

  #99611

  saab-jonte
  Deltagare

  det går att ”vicka” oket som om det inte sitter fastskruvat både uppe nere och i mitten så jag vet inte riktigt vart felet ligger, kännde i fall skruvarna vibrerat upp, men det hade dom inte…

  det finns inga genvägar? jag ska bara använda bilen 1 till 1½ vecka till innan den får återgå till vinter sömmnen…. ska som sagt byta ok till våren och då är det utbytes så jag vill gärna inte lägga ut pengar för som som ändå kommer att renoveras sen…

  #99612

  trionic
  Deltagare

  Hallå .Bromsok skrammel kommer sig av att övre glidpinne
  är kass (den som det sitter fjäder på )enkelt fixat =
  Slipa av nithuvet borra ur glidpinne (Borr 8 mm) ev slå ur den,montera dit en bult M8X35 med bricka + nylockmutter och naturligtvis den gamla fjädern drag ej åt hårdare än du kan känna att oket glider men ändå ej glappar.
  .Ca 20 min arbete med gott resultat =inget mer okskrammel
  //Mogge

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng