bromsproblem 96 GL 78

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 bromsproblem 96 GL 78

Detta ämne innehåller 10 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-06 16:30.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14330

  saab-jonte
  Deltagare

  har problem med bromsarna på min 96 gl som sovit sen 1997, bromspedalen går i botten omedelbart dock fungerar vänster fram hela tiden, men efter 4 trampningar så blir det lite motstånd och då fungerar vänster bak hjälpligt medans höger fram går att vrida runt segt med handkraft och slutligen höger bak som är helt livlös….

  #95534

  stefan
  Deltagare

  tycker det låter som ett klassiskt huvudcylinder problem, bara att skaffa repsats (jag har på lager) och sen riva isär och syna invändigt. Rosten kan ju ha angripit den så att det inte går att renovera med bara tätningarna.

  #95535

  saab-jonte
  Deltagare

  ……. (och så fortsätter vi från förut) fick tag i en beg. huvudbromscylinder från roswall… som ser bra ut utan anmärkningar, dock fungerar den éxakt lika som den orginal som satt på… med samma verkningsgrad. funderar på om det kan vara något annat som är fel…

  p.s. hur får man av trummorna bak utan att ha en avdragare? d.s

  #95536

  du har ju antagligen läckage. kollat alla rör och slangar?
  kan vara ett litet litet hål nånstans.

  Ta väck trummorna: Jag har aldrig använt avdragare till dessa. Lossa navbulten, knacka loss trumman med en hammare runtom på baksidan. Om handbromsen är mycket spänd kan man behöva koppla loss vajern från hävarmen först.

  #95537

  mats a
  Deltagare

  Trummorna bak får du av om du skruvar in justerskruvarna på baksidan. Jag har gjort misstaget att bara dra av trumman. Då kommer belägg och fjädrar och alltihop brakande, snett och vint. Nä, justera in backarna rejält. Då ska det gå att knacka av trumman från axeln.

  Har du en 1/4″ fyrkantnyckel? Det är ett måste! Det är i trängsta laget för en skiftnyckel.

  #95538

  kaparn
  Deltagare

  Slangarna är troligen igensatta dom delaminerar och sväller inåt. Det kan bli dom mest fantastiska fenomen av detta från att bromsarna inte funkar alls till att dom låser sig och inte släpper, eller en kombination av detta.
  byt bromsslangar, tätningar i cylindrarna på oken och handbromswirar smörj och gör rent så ska du se att bromsarna blir jättebra.

  #95539

  gammsaaben
  Deltagare

  Om du inte har tänkt på det så är ett tips med trummorna att ha kvar hjulet på navet. Då får du mer att dra i. Men se som sagt till att bromsbeläggen är injusterade. Om det nu går, justerbulten i fyrkant kan vara duktigt fastrostad.

  #95540

  saab-jonte
  Deltagare

  gammsaben: jo tack! jag vet att den kan vara duktigt fastrostad… är det i detta fallet. men spelet mellan trumma och belägg är ganska stort… kanske lite för mycket… handbromsen tar på näst översta klicket och om man tar fart på trumman så snurrar den säkert 20 varv när allt är i ”neutralt” läge

  jag har provat lite med att knacka på trumman och har även haft fälgen kvar på navet och ryckt och slagits… funderar på om gas kan vara lösningen så att allt blir större utom centrumpinnen så jag liksom värmer av den från resten av bilen… får prova i morgon…

  slangarna ser okej ut… men det kanske är en synvilla…

  har nu även hittat läckage på höger bak… trodde det var kattpiss först för det dräller runt lite katter runt oss, detta tordes vara bromsolja…

  #95541

  gammsaaben
  Deltagare

  Om du har kant i bromstrumman så kan beläggen ta i även om trumman går att snurra. Har du en monteringssats så behöver du inte vara så blyg utan kan ta i ordentligt, det brukar bara vara pinnarna som håller bromsbackarna som går sönder. Jag har även använt standardavdragare för att dra av trummorna. I ett sällsamt bångstyrigt fall satte jag domkraft mellan kaross och fälg.

  #95542

  kaparn
  Deltagare

  ”slangarna ser okej ut… men det kanske är en synvilla…”
  Jag har ett par slangar som ser okej ut som du kan få att leka med.
  Dom är det tvärstopp i, eller man kanske skulle lägga ut dom på tradera?

  #95543

  saab-jonte
  Deltagare

  har införskaffat rör + slangar till bak nu + nya cylindrar och nya backar.. även slangar till främmre sektionen har anlänt till offret… det kommer olja ur alla fyra rör när man trampar på bromsen…. nu ska jag åter fortsätta med att svära på trummorna…

  återkommer med resultat…

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng