Bussning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bussning

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-10-01 14:38.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13210

  jan.n
  Deltagare

  Saknar bussningen som sitter i änden på vevaxeln på V4 och där axeln till växellådan ska gå in. SAAB, Mekonomen osv verkar inte ha den. Tips på var jag hittar en vore bra! Kan jag ta en från en gammal axel och hur får jag i så fall ut den? Tack på förhand!!

  #89165

  stefan
  Deltagare

  jag har nytillverkat dem med rätt mått, 40kr styck. maila adress och telefonnummer så kommer så många du vill ha på posten.
  / Stefan

  #89166

  tigerhonda_0
  Deltagare

  Jeg kjøpte en slik bussning som tilbys her. Den passet perfekt !

  #89167

  för att ta ut den gamla bussningen behöver du ett dorn, lämpligen en gammal lamellaxel el. dyl. Sedan fyller man axeländen med fett och slår in axeln med en slägga. Bosse bildoktorn har ju visat hur man gör! Man kan få slå till rätt hårt, men när den väl börjar krypa ut så går det lätt.

  #89168

  jan.n
  Deltagare

  Har just varit på externa reservdelslagret utrustad med fettpatron, lamellaxel och slägga. Tack för de tipset. Återvände i triumf med en bussning för att upptäcka att det finns en kant/fläns på den ”nya” axeln som gör att hålet på vevaxeländan är för litet. Innanför flänsen verkar det vara rätt diameter. Borra-slipa-brotcha eller vad är det som gäller. Att det är en 1700-vev ska väl inte ha nån betydelse?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng