Bygga ihop en V4 1,7l motor

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bygga ihop en V4 1,7l motor

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2013-08-02 08:46 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7861
  martin h
  Deltagare

  Hej på er!

  Jag funderar på att bygga en V4 1,7l motor som en hobbysysselsättning under vinter och behöver lite goda råd. Jag har fått tag i en 1700 motor som hade stått lite illa till och rostat fast. Jag rev den och har tagit vara på veven och kolvarna, och de ser ut att vara i ganska gott skick. Min tanke är att ta en vanlig standard 1500 som jag har stående och snygga till blocket, stoppa i 1700 vev/kolvar med nya kolvringar, lager mm, renovera ett par toppar som är lite lätt uppfilade, och sedan bygga ihop alltihop. Några frågetecken som jag gärna behöver tips gällande är:

  – I en av kolvarna så sitter vevstaken fast och sannolikt behöve alla tapparna i kolvarna som vevstaken är lagrad runt bytas. Dessa har jag inte lyckats hitta nya någonstans. Går det att återanvända dessa från 1500-kolvarna? Brukar dessa vara slitna?

  – Hur sannolikt är det att jag behöver slipa ner veven till en underdimension? Vad jag vet så var 1700-motorn i gott skick innan den blev stående ute. För att kolla lagerspelet så behöver jag väl annars köpa standardlager och prova med plastigage-tråd, och det är ju inte så kul om det inte går att använda dessa lager sedan. Kan man lämna in veven för kontrolmätning innan jag köper lager?

  – Vilken förgasare bör jag sätta dit? Den ska sitta i min -67 som roligt alternativ till originalmotorn, och det handlar inte om något råtrimm utan snarar om att få något lite starkare. Bör jag också byta kam, och i så fall till vilken slipning?

  Tacksam för tips och råd!

  /Martin

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng