Byta framskärmar, svetstips efterfrågas

Forum Modellspecifika forum OG900 Byta framskärmar, svetstips efterfrågas

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-11-03 21:12 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #436435
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Skall byta skärmar på grabbens 900 -85 T8. Vi har ett par fina skärmar med större delen av innerskärmarna hängande på. De nuvarande skärmarna är rostskadade i kanten 2-3 cm brett och även innerskärmen är rostskadad, men det hänger ihop. Var är bästa stället att skära? Ska man skära mitt i innerskärmen och svets där? Då kommer det ju att bli svårt att få det snyggt inifrån motorrummet antar jag. Alternativet är att ta isär innerskärm och ytterskärm innan man svetsar dit skärmen. Reparera innerskärmen med så litet ingrepp som möjligt och sedan sätta dit ytterskärmen och svetsa ihop i kanten igen.

  Någon som gjort detta med gott resultat?

  /Martin

  #436446
  M.Broberg
  Deltagare

  borra punktsvetsarna mellan inner och ytter och sedan jobba sig inifrån skulle jag gjort, men har bara haft ekonomiplåt till skärmkant då…

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 7 månader sedan av .
  #436453

  Vet en kille som provat utan att ta isär skärmkanten från hjulhusen…. Han sa att det var frukansvärt mycket jobb och svårt med passningen. Han bytte bara skärmkant, inte hel skärm.

  #436471
  martin h
  Deltagare

  Tack för tipsen. Lutar nog åt att ta isär i skärmkanten, fixa innerskärmen och sedan sätta dit ytterskärmen. Får väl ta lite bilder och redovisa senare hur det går.

  #436523
  Johan Staaf
  Deltagare

  Bytte skärm på en og 900 -86 för många år sedan. Fick tag i en begagnad skärm inkl. innerskärm med rätt färg på skroten och funderade lite på att byta allt men jag misstänkte att det skulle bli svårt att passa in en så stor del. Valde att slipa bort den gamla skärmen från innerskärmen på bilen och laga det dåliga i den befintliga innerskärmen. Slipade sedan bort innerskärmen från ersättningsskärmen, borrade hål i innerskärmen och punktade med migen underifrån upp i den nya skärmen. I kanten mot dörren borrade jag hålen i den nya skärmen istället. Lyckades skona lacken på den nya skärmen hyfsat, bättrade där färgen bränts bort och sedan på med kantlisten så syntes det knappt. Kanten mot dörren gick att maska av och måla den del som går in bakom dörren. Ska du lacka allt spelar ju detta inte så stor roll, förstås. Lycka till!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng