byta handbromswire

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 byta handbromswire

Detta ämne innehåller 7 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-06-27 19:42.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12800

  v4_petter
  Deltagare

  Hej alla,

  Återigen dags att be om tips och hjälp

  Handbroswiren på min 96 V4 -73 har gått av.
  På biltema kan man visst köpa nya men hur skall man göra för att byta dessa?
  Har ni några tips till en nybörjarmekare, tackar!

  #87496

  lelle f
  Deltagare

  Börja med att lossa muttern fram mellan stolarna (en per sida) . Ta bort mattan bak så ser du vart den går , fäll baksätet och dra loss den . Du ser nu vart den går igenom gummitätningen , låt den ligga fritt . Upp med den sida som du ska byta på pallbock , kryp under så ser du vart den kommer . Dra nu ut vajern mede hölje och allt , på baksidan av skölden så sitter den med en liten saxsprint ( ha gärna en i reserv då den brukar va kass ) OBS !!! Den brukar sitta som f-n i stoppet på bakaxeln , använd ett dorn eller liknande och slå loss den . När allt är borta så trä du bara vajern genom gummitätningen in under baksätet ( här kan en bön vara på plats att man träffar rätt , men det brukar gå med lite lirkande . Tänk bara på att den EJ går rakt igenom ) Lite pill och pul så brukar man få den på plats .
  Det är inte så svårt .

  Lycka till ….

  #87497

  v4_petter
  Deltagare

  tackar tackar för beskrivningen! det verkar inte helt omöjligt så jag skall ge mig på det till helgen!
  tack!

  #87498

  torzan
  Deltagare

  Tips!

  Köp en förlängd 14mm hylsa som du använder när du ska dra muttern framme vid spaken!

  #87499

  Lollo
  Deltagare

  Kommer inte ihåg om det är somm på tt:n, men den är det en stor fördel att plocka ur stolarna då det är mkt lätt mot att ligga på på huk över stolen, bara att dra ur bakåt när man håller upp spärren så vips är stolarna borta

  #87500

  micke l
  Deltagare

  Bytte på min för ett par månader sedan, enda att tillägga om du har tillgång till gasol brännare/svets så hjälper det mycket när hylsan ska knackas ut från bakaxeln.

  #87501

  v4_petter
  Deltagare

  Tackar alla,
  verkligen snälla som hjälper!

  Upptäckte dock idag efter inköp av wire o allt att wiren inte var trasig, falsk alarm,, däremot nåt som kärvar där wiren fäster i bromsen där bak.

  Men jag tror jag fått hjälp så att det nu skall ordna sig. och på köpet vet jag nu hur jag skall byta wire när den verkligen går sönder.
  tack!

  #87502

  lelle f
  Deltagare

  Ett vanligt problem på Saaben är just att handbromsen kärvar , ta isär allt och gör rent . Kolla upp justerskruven oxå så att den går lätt annars får du aldrig ordning på handbromsen . Justering är A och O om du ska få bra hävarmsverkan på handbromsen .

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng