Byta instrumentbräda mellan 2T och V4?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Byta instrumentbräda mellan 2T och V4?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-09-07 12:25.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4826

  John Ahlberg
  Deltagare

  En kanske i vissa ögon löjlig fråga: Passar instrumentbrädan från de sena 60-talarna i en V4:a från 70-talet? När man som jag inte har råd att köpa en tillräckligt fräsch 64:a och inte heller vill köra tvåtakt till vardags men samtidigt vill uppleva gamla barndomsminnen skulle ett instrumentbrädebyte kunna fungera som tröst. -Om man nu får tag på en sådan till rimligt pris vill säga.
  Att det blir en del pyssel med kablaget är självklart. Naturligtvis skulle jag vilja byta ratten samtidigt. Vilket år fick V4:an den svarta instrumentbrädan med försänkta mätare?

  #31765

  enor
  Deltagare

  Eftersom du pratar om -64 så antar jag att du menar den senare tvåtaktspanelen med runda instrument, inte den tidigare med termometerhastighetsmätaren?

  Den tidiga panelen är svårare att anpassa eftersom den har temperaturmätare som inte är elektrisk utan i princip funkar som en gammaldags ugnstermometer; och dessutom amperemätare istället för laddlampa (och därmed inget enkelt sätt att koppla fältspänningen till din växelströmsgenerator).

  Den senare panelen däremot, den finns ju till och med i färdig V4-variant till och med -69.. bara att smäcka i!

  /Magnus

  #31904

  John Ahlberg
  Deltagare

  Schysst! Den senare tvåtaktpanelen eller antagligen då en tidig V4-panel är det jag söker. Jag växte delvis upp i en 64:a och får gåshud varje gång jag hör en tvåtaktare eller ser just den instrumentpanelen. Att ha den utsikten framför mig är ju inte mycket knasigare än att vilja ha håriga tärningar i backspegeln, bara lite krångligare… 😀

  Var det alltså 1970 V4:n fick sin egen unika och slutgiltiga instrumentpanel? Är det några skillnader på panelen i tvåtaktarna fr.o.m. 1964 och de tidiga V4:orna?

  Från dröm till verklighet: Är det någon som räddat en sådan instrumentpanel från en skrotad bil eller som vill sälja loss den från något ruggigt reservdelsobjekt?

  #31905

  Martin
  Deltagare

  Mer finns att läsa här:
  http://www.saabklubben.se/en/node/466

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng