Byte av generator

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Byte av generator

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-08-24 17:19.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13018

  anonymous
  Deltagare

  God morgon

  Imorse så ville inte bilen starta av att länge fått dålig laddning. Tänkte då i samband med detta montera en kraftigare än den på 35A som sitter där. Vad jag förstår så sitter det en kraftigare modell på saab 99 som passar utan modifikation. Men vilka årsmodeller sitter det en passande ifrån?
  Har även läst om att kanske det passar ifrån saab 900. Citat ifrån saabfakta ”Vill man ha bättre laddning går det bra att montera en kraftigare generator (från Saab 99 eller 900).” Men gjorde även en sökning i forumet och fick bara fram att det inte passade. Någon som kan hjälpa mig att reda ut detta?

  Mvh Kent

  #88424

  stefan
  Deltagare

  vet inga detaljer men min start/generator leverantör listar den vanliga 99 generatorn som direkt monteringsbar på V4an? Den de säljer kanske inte är identiskt med 99ans men det ska gå att montera utan problem. Min lev listar denna generator för 1490kr och då får du en 70A
  Då är den förmodligen helt ny och ingen bytesstomme behövs.
  / Stefan

  #88425

  Lollo
  Deltagare

  Skaffa en generator med fäste till en nyare v4:a typ 78-80, de är på 55A.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng