Byte av termokontakt till kylfläkten

Forum Modellspecifika forum 90/99 Byte av termokontakt till kylfläkten

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-01 11:13.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20861

  roger forssen
  Deltagare

  Hej
  Någon som har någon bra ide hur man får bort denna termokontakt på min 99-73. Den har förmodligen suttit där sedan 1973.
  Den sitter ju på röret in i kylaren och om jag tar i så bryter man ju av röret. Försökte trä in och hålla emot med en rundstång av trä men vågar inte ta i, för då bryter jag av röret.
  Någon som har en bra ide???

  MVH
  Roger Forssén i Norrköping

  #146053

  saabcustom
  Deltagare

  Fas 1. ”Mjuka upp den” med lite värme (gasol). Försiktighet anbefalles dock så att inte kylaren ”trillar isär” (kyl med vattenindränkta trasor på lämpliga ställen).

  Funkar inte det så:

  Fas 2. Värm så mycket att termokontakt och dess fäste trillar bort (tennet smälter). Då kan du värma fästet hämningslöst (nåja nästan) och få loss givaren. Sen är det bara att löda tillbaka fästet och skruva i nya givaren.

  OBS, sannolikt ingen idé att försöka ovanstående med värmepistol. Det går nog åt en gasol- eller svets-låga för att kunna värma snabbt och kvickt på en liten yta !

  mvh / Kenth

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng