Chokewire Saab 99/90?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Chokewire Saab 99/90?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2005-12-05 08:06 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13428
  anonymous
  Deltagare

  Hej! Någon som vet hur man lättast plockar loss chokewiren på en Saab 99 eller 90? Reglaget ser ut att vara den krångligaste biten.

  #90386
  matthias r
  Deltagare

  Börja i motorrummet, och lossa wirens fastsättning i chokearmen på förgasaren, samt wirehöljets fastsättningsclips på den sistnämnda

  Gå in i kupen och lossa chokehandtaget, det hålls av en skruv på undersidan med ganska liten spår(eller stjärn)fattning.

  Lossa vänster plastpanel på undersidan av instrumentbrädan, det är den som har ett löpspår för huvöppningsreglaget( ca 6 stjärnskruv).

  Ta nu en titt in i den orangefärgade plastbiten ur vilken chokewirens kupeände kommer ut, d v s den som sitter under det tidigare bortskruvade reglaget. Inne i denna har du en rund hållmutter för wirehöljet, med två spår i. Lossa denna.

  Nu kan du demontera wiren ur bilen. Du kommer att se vilken riktning som förefaller vara logiskt riktig när du kommit så här långt. ( För wiren framåt så att den kommer ur panelen , dra den bakåt under panelen från motorrummet och in mot kupen.)

  Montering; i vanlig i ordning sker det i omvänd ordning…

  #90387
  anonymous
  Deltagare

  Tack för den mycket pedagogiska förklaringen! Nu slipper jag få reglaget i näven vintertid. Kom på att det ju gick att peta upp wiren genom höljet och sedan ”nypa till” reglageänden kring wireänden… den insikten dök förstås upp efter att jag plockat loss wiren

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng