Demontera AC på 900 S -90

Forum Modellspecifika forum OG900 Demontera AC på 900 S -90

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2018-06-09 08:27 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #445128
  agestuds
  Deltagare

  Jag har blivit med Saab igen, denna gång en 900 istället för 99. Jag har kört den tvärs över landet för att kunna skruva på en ljuddämpare i garage.

  Upptäckte nu på plats att pumpen till ACn sitter helt löst och bara hänger i sina slangar i motorrummet. Visste sen tidigare att den var ur funktion och urkopplad och det är även hål i flera av slangarna. Men det känns ju som en typiskt dålig idé att ha en stor metallklump där som inte sitter fast.

  Att döma av Haynes och internet så verkar det inte vara speciellt trevligt att ha att göra med AC-prylar, men eftersom det är hål i slangarna tänkte jag att allt kylmedie kanske ångat bort? Vad tror ni? Är det rimligt för en amatör att ge sig på att plocka bort pump och slangar? Vilka delar kan man plocka bort?

  #445148
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Jag låter din fråga vara obesvarad! Men om du ska göra av dig med hela AC systemet är jag intresserad att ta över den. Jag är nämligen ute efter en hel komplett AC system till min SAAB.

  #445162
  Mr_SunBear
  Deltagare

  Själva demonteringen är bara hederligt skruvande. För att få bort kondensor och rör så behöver stötfångare demonteras för att komma åt smidigast. Troligen är ditt system tomt så det är bara att skruva och demontera. Det blir ett par sladdar över sas från torkfilter och sedan vid kompressorn. De kan du lämna kvar. Onödigt att riva loss elen. Jag demonterade på min og900 för ett par årsedan. Var inget komplicerat alls vad jag minns. Du behöver skaffa annat lock till luftburken för kupefiltret då det ser annorlunda ut nu då ac-elementet är demonterat.

  • Det här svaret redigerades för 4 år sedan av .
  Bilagor:
  #445185
  agestuds
  Deltagare

  Tack för snabba svar!

  Skruvade loss slangen från pumpen till förångaren och skar av den trasiga slangen från pumpen till kondensatorn idag och plockade ut pumpen. Nu är det i alla fall inget som ligger löst i motorrummet. Kommer nog vänta med att plocka ner kondensatorn och eventuellt ta den om jag får för mig att sätta in intercooler som jag funderat på.

  Är det intressant med bara pump och eventuellt förångare, SAAB älskare? På vilken sida landet finns du? Jag kör Kalmar-Göteborg på söndag.

  #445215
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Oj, jag bor norrut, men jag behöver ett helt AC-system. Jag håller ögonen efter en donatorbil istället 😉 Ett tips, släng inte delarna, dom växer inte på träd längre.

  #445219
  M.Broberg
  Deltagare

  Hur långt norrut? jag vet en kille som kör från Halmstad till Luleå runt midsommar. tror han ska inom Vetlanda på väg upp.

  han kan ha plats om allt löses smidigt.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng