Demontering av fläktlagerbock

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Demontering av fläktlagerbock

Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-08-05 18:20.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4528

  phermansson
  Deltagare

  Tänkte få in lite nytt fett i lagrena i fläktlagerbocken på min 62a så att den låter lite bättre när man snurrar på den. Förstår dock inte hur man tar isär det? Har tagit loss bocken från motorn och tagit loss fläkt och remskiva. Innanför dessa på axeln sitter en liten bricka som jag inte begriper hur man ska få ut?
  VHB säger helt käckt att man ska ”avlägsna låsringen i lagerrörets både ändar”, men det går ju inte att få tag i den?

  #30127

  jf-jf
  Deltagare

  En tanke jag har gått och haft länge är att man försiktigt borrade ett litet hål o gängar så att en smörjnippel får plats. vad tror ni om den iden? då kan man ju smörja på i mängder :).

  #28148

  lars2t
  Deltagare

  Lagren är troligen slut… Köp därför nya på t,ex Claes Ohlsson. De är av standard dimension köp slutna de är försmorda. Numret på lagret ser du när du får ut dom.

  Fläktaxeln är inte svår att få isär, lossa remskivan och fläkten. Därefter sitter det låsfjädrar och shims. Se till att dokumentera följden på delarna.

  Tillslut kommer du fram till lagren. Passa på att måla eller zinka om höljet. Remskivan består av gjutaluminium och remspåret i plåt. Det svåra är att du inte får gjutaluminiumet snyggt så det måste målas.

  Ett trevligt kvällsmek vid köksbordet…

  #30148

  phermansson
  Deltagare

  @lars2t wrote:

  Därefter sitter det låsfjädrar och shims.

  Det var där jag blev fundersam… Det sitter nått runt rörets ytterkant inne i röret, är det låsfjädern? Annars är det ju en blank bricka med ett litet urtag som sitter på axeln, men den vill inte komma ut.

  #30159

  lars2t
  Deltagare

  Det du ser är nog en skyddsbricka och spåret du ser är för en medbringare, en Woodruf kil…

  Skyddsbrickan är naturligtvis i mjuk aluminium som du kommer att böja om du inte är försiktig.
  Nu är det ett tag sen jag pillade med det här men om du lossar låsfjädrarna i båda ändar så vill jag minnas att du kan få isär det.

  #30179

  phermansson
  Deltagare

  Jo det vore rimligt. Men än så länge är jag inte säker på vilka låsringarna är. Sitter de mot rörets insida? Kan vara för mycket smuts så att jag inte ser riktigt, men är det tänkt att man ska kunna ta bort ringarna med en sån där låsringstång?

  #30236

  lars2t
  Deltagare

  Hej, kollade på en som jag renoverade/bytte lager på. Det är en ”låsfjäder” som håller ihop i ändarna, du pillar loss dom med en liten skruvmejsel. Börja med att tvätta fläktaxeln helt ren…

  #30581

  phermansson
  Deltagare

  Ok tack! Ska testa om ett tag.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng