Den lever!

Forum Modellspecifika forum 90/99 Den lever!

 • Detta ämne har 10 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2004-04-28 16:30 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10477
  staffanv
  Deltagare

  Efter att helgen gick åt till rostlagning på 900:an blev det äntligen tid över idag att testa om bensinpumpen funkade. I med en skvätt bensin i en glasburk och doppa bensinslangen i den. På med tändningen och bilen gick. Ganska tveksamt och den dog ett par gånger först men sen gick den snällt (om än lite ojämt, kan vara en cylinder som inte tänder ordentligt).

  När jag skulle testa att blåsa i bensinröret vidase sig den extra biten bensinslang för kort (eller mitt huvud för stort) så det försöker fick avbrytas för tillfället.

  #74320
  tobias a
  Deltagare

  Grattis!!! En rejäl bit på vägen!!

  #74321
  petter
  Deltagare

  Var väl det man visste! En 99 ger inte upp för lite skit i tanken.

  Mvh Petter

  #74322
  tobias a
  Deltagare

  Kanske bättre med en skitig tanke – än skit i tanken

  #74323
  Martin
  Deltagare

  När jag skulle testa att blåsa i bensinröret vidase sig den extra biten bensinslang för kort (eller mitt huvud för stort) så det försöker fick avbrytas för tillfället

  #74324
  staffanv
  Deltagare

  Tja, det var en bit på vägen. Nu vet jag iaf att bensinpumpen är OK (frågan är om jag sla montera tillbaks originalpumpen eller låta piratpumpen sitta kvar) och att motorn går (någorlunda bra) om den får bensin. Det borde vara stopp antingen i tanken eller i röret. Jag ska skaffa lite längre slang så kan jag komma åt att provblåsa.

  I Haynes står det att om man ska montera bort tanken ska man först tömma den genom någon avtappningsventil. Men det står ingenting om var den sitter. Hur gör man det? Eller ska man bara använda en sughävert?

  Nu har dessutom tidsfristen för att fixa tvåorna gått ut så det blir väl att åka och besiktiga igen, få tvåorna bekräftade (fast vindrutetorkarna funkar nu) och få en månad till på sig att få bilen till en verkstad.

  #74325
  stefan
  Deltagare

  kom ihåg att du numera har två månader på dig att reparera den innan du åker på en ny besiktning. Första månaden är som vanligt sen har du körförbud en månad sen åker du på en ny besiktning.

  #74326
  staffanv
  Deltagare

  Fast med körförbud kan jag fortfarande inte köra till verkstan.

  #74327
  William
  Deltagare

  man får väl köra till verkstan, fast sen måste man köra direkt till besiktningen efteråt.
  Detta gäller bara om bilen är påställd.

  så har jag förstått det..

  #74328
  staffanv
  Deltagare

  Jag kollade på bilprovningens hemsida eftersom reglerna ändrats och där står det ”Nödvändiga körningar, från reparationsverkstad till Bilprovningen för besiktning eller närmaste lämpliga väg till verkstad för reparation, är fortfarande tillåtet. Däremot är det inte längre tillåtet att, ’använda fordonet vid provkörning i omedelbart samband med reparation’.” så det ska nog gå att köra till verkstan bara jag får bilen i körbart skick.

  #74329
  saabtobbe
  Deltagare

  Ringde och frågade polisen om det här förra veckan…

  Om bilen är påställd och försäkrad så får man köra närmaste väg till en reparationsplats. Det kan ju då förutom verkstad även vara tex en gds-hall eller en kompis med ett bra garage.

  Det gäller om bilen inte är besiktad och inga allvarliga säkerhetsmässiga fel finns på bilen. Om däremot bilen fått körförbud av SBP så är det bärgning som gäller till verkstad.

  http://www.polisen.se/inter/nodeid=13922&pageversion=1.html

  /Tobias

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng