Dyrt skrot fynd

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Dyrt skrot fynd

Detta ämne innehåller 7 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-10-03 15:57.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14875

  kalle .p
  Deltagare

  Var på en skrot igårför att söka bildel till en av mina bilar. Hittade det jag sökte så jag gick en sväng runt för att se om man kunde hitta någon mer.
  Bakom ett hus så stord det en blå v4 tyckte jag med 2T fäljar så jag gick för att ta en närmare titt.
  Den var v4 blå och hade även en del andra v4 delar på sig, men när jag skulle lyfta motorhuven så vissade sig att det inte var en v4 utan en 2t-65 så mitt intresse blev mycket större.

  Vid en mer ingående titt så vissade sig att saaben var i ett bra skick och dessutom nästan kommplet för utom att inredningen var från en sen v4.

  Gick och frågade vad de hade tänkte för pris på delar typ motor. Skrot gubben sa att motorn var dyr för den gick han hade fått igång den men han sa inte hur den gick men priset var 3000 kr för motorn och då är det en standad -65 med enkel förgasade men då är den också komplet.

  Och om motorn kostar så mycket så är det nog nästan så att man får gå till banken om man vill ha mer delar från den bilen .

  Det som jag tycker är syn är den som skrotade Saab en fick bara 1700 kr och skrot gubben vill ha 3000 för bara motorn det hade varit bättre att sälja bilen till någon som vill hade istället för att skrota den.

  För den så ut att var bra även i plåten så med lite jobb så hade men nog levat några år till.

  #98733

  saabsport
  Deltagare

  Hej!
  Ojdå det var dyrt..
  Först trodde jag du menade hela bilen för 3000kr och därför tyckte jag det var billigt..men endast motorn!
  sjuka priser..
  undrar vad han vill ha för hela bilen?!?!

  Niko

  #98734

  anonymous
  Deltagare

  Ibland får jag känslan att skrotgubbar är lite, ”oflexibla”.., hehe.., istället för att sälja en motor för ett vettigt, rimligt pris…,(OBS, nu snackar jag INTE om skambud) så får den hellre gå i pressen när de inte får fantasipengar.., typ. Men jag kanske inbillar mig.. 🙂

  // C

  #98735

  stefan w
  Deltagare

  Han såg nog att du var intresserad och skulle ha betalt därefter.
  Undra vad bilen kostat om du sagt att du vill köpa den för att skära plåt av?

  #98736

  kalle .p
  Deltagare

  Ja det syntes nog på mig att jag var mycket intersserad av detar på den bilen så skrot gubben så nog sin möjliget att få ihop lönen denna månade också.

  #98737

  stefan w
  Deltagare

  Ett bra pokeransikte är guld värt ibland, skrotgubbar är luriga typer men de kan vara snälla ibland också.
  Det beror på dagsformen antar jag.

  Lustigt förresten, om jag skulle ha sålt en liknande bil så hade jag fått kanske bara hälften av vad han begärde.
  Så fort nåt hamnar på en skrot så blir det dyrt att köpa lös

  Jag vet då ingen skrothandlare som gjort konkurs.

  #98738

  jean
  Deltagare

  Håller med om skrotgubbars lurighet.. Här i Närke finns en bilskrot som konsekvent håller MINST halva nypriset för en del, oavsett skick. Jag ringde på ett par sommardäck, som visade sig vara DYRARE begagnade hos dom än NYA hos däcksfirman! Det ni! Jag påpekade detta och då sa dom ”kom hit så får vi snacka om det, vi kommmer alltid överens med våra kunder” (!) Otroligt! Firman ligger inte i Örebro, men utanför en annan f.d skostad i Närke.

  #98739

  janneh
  Deltagare

  Gamla tiders skrotgubbar (jag är bara 39 men det har allt hunnit ändras en del på senare år) tycker jag man ofta kunde komma överens med men håller med om att halv-nypris-policyn ibland blir helt vansinning på våra dagars sk skrotar. Skulle ha främre delen av avgassystemet med kat till min Opel Omega. Rostig i kolstål som kanske skulle hålla ett par år men eftersom nydelen kostar ≈8000kr skulle de utan prut ha 4000kr… Nä, det blev MIG-svetsen istället!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng