Elfel? Jordfel? Vanligt fel?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Elfel? Jordfel? Vanligt fel?

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2008-10-08 18:41 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18759
  j.leklem
  Deltagare

  Det värsta jag vet är bilel….

  Körde en sväng med 95-65an vid tvåtiden i dag allt funka som det skulle, vid 20.45 skulle jag ta 95an till jobbet, först starta den inte, fick hjälp att knuffa igång den, efter ca 150-200 meter så drog jag ut ljusknappen, instrumentbelysningen funka men inget annat.
  Om jag slår på blinkersen lyser laddlampan så mycket att jag nästan tror den ska brinna upp. Testa fläkten och helljus, vindrutetorkarna alla med samma resultat.

  Är det knappen till ljusreglaget, jordfel, ladningsrelät, eller fukt, ös-regnar här i Östersund. Någon som haft liknande problem?

  Får hjälp i morgon bitti att ta mig till garaget, men vart ska jag börja felsöka?

  Tacksam för all tips och förslag.

  Jonas

  #128346
  anders j
  Deltagare

  Hej Jonas !

  Jag skulle nog börja med att kolla samtliga jordanslutningar med tanke på vad det fuktiga vädret bevisligen kan ställa till med. Har du möjlighet så ställ in bilen i varmgarage och torka upp den och startar den sedan så håller jag på någon form av jordproblem.

  Lycka till !

  #128349
  stefan w
  Deltagare

  Låter lite som om kontakten bakom tändningslåset spökar. Om laddlampan skiner så kan det indikera bakström från generatorn och till tändningslåset. Händer när motorn går och det blir spänningsfall i nämnda kontakt. Jag tar för givet att detta händer när motorn är igång och på så pass högt varv att generatorn laddar.
  Att inte lyset skiner stämmer dock inte med det felet eftersom lyset såvitt jag minns inte går över tändningslåset. Prova att spruta 5-56 eller liknande i säkringsdosan och rulla på säkringarna, det kan vara dålig kontakt.

  #128351
  kaparn
  Deltagare

  Du har ju nyligen bytt generatorn så det är ett hett tips att kolla anslutningarna där, kan vara nya generatorn eller laddningsreläet som knasar. Kan även vara tändningslåset men det låter mindre troligt med dom symptomen.

  Det går ju snabbt att byta kol i din gamla generator och få den fixad, nya kol fanns i standardsortimentet på OKQ8 mackarna för något år sedan men det har ju hänt en del där dom senaste åren så det är inte säkert att dom har några längre.

  #128474
  kaparn
  Deltagare

  Hur gick det fick du någon ordning på grejorna?

  #128475
  j.leklem
  Deltagare

  Får börja med att tack för tipsen, men nej, Hasse jag har inte börjat än, men i morgon runt 15.00 sätter H. Tungström och jag igång. Elfels letande och byte av packboxarna i fördelarväxeln samt felsökning på förgasaren. Uppdaterar, dock ingen projekt tråd.

  Jonas

  #128495
  j.leklem
  Deltagare

  Hej Saab vänner.

  Fortfarande ingen ordning på elfelet, alla jordkablar sitter där de ska, felet kommer inte varje gång jag startar. Skaffat en 65 generator (sitter en 66a i nu) och nya kol som ska bytas, tror dock inte det är där felet ligger, men måste börja någonstans.

  Ska kolla lite mer i morgon, fått lite tips av Julle.

  Är det någon som köpt ett nytt laddningsrelä till 12 volts likström, isåfall var? Tex Opel klubben Fiat klubben, volvo, Mekonomen, osv.

  Men jag (mest Henric) har bytt packningarna till fördelarväxeln, det behövdes…. Jo Fredrik vi bytt alla tre…

  Fler eltips skadar inte.

  Jonas

  #128496
  Lollo
  Deltagare

  Kan vara en cell som är död i batteriet, blir många konstiga fel då:-(

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng