Eltrubbel.

Forum Modellspecifika forum 90/99 Eltrubbel.

Detta ämne innehåller 8 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-02-07 16:07.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #12159

    jocke e
    Deltagare

    Premiärturen med ”nya” Saaben slutade i moll tyvärr. Efter ett stopp hände det ingenting när nyckeln vreds om, inte ens ett klick, ingenting. Provade med kablar och knuff utan resultat. Varningsblinkersen funkade när vi drog den till p-platsen, så det är kanske nå´t glapp nå´nstans, för den har varit lite lurig när nyckeln vridits om tidigare.

    Är det någon som har koll på 99:or och bor i Gbg-trakten som kanske kunde hjälpa mig att lista ut vad det är som spökar?

    MVH Jocke

    #84527

    Jonathan
    Deltagare

    Hej.
    Har varit ute för samma situation ett par gånger.
    Det har varit elkontakten i tändningslåset som brännt ihop.
    Du får ta bort plasthöljet och ta bort hela klumpen där växelspaken sitter
    På undersidan sitter skruvarna som håller locket till elkontakten.
    PS” du måste ha ett specialvektyg till de 3 muttrarna som håller växelklumpen de är nämligen trekantiga, jag filade till ett rör så att det blev 3stift i änden.
    Lycka till.
    Du får fråga vidare om det strular.

    #84528

    hans s.
    Deltagare

    Kolla först att det inte är Tändlåsrelät(tror det kallas så) som är kass, det är enklare än att lossa växel/låshuset. Jag kar tyvärr inte koll på kabelfärgerna till relät.
    /Hans

    #84529

    saab-jonte
    Deltagare

    för att få bort växelförar ”klumpen” kan du använda dig av en tunnväggig 12 kantig 13-hylsa, passar som en handske efter att du slagit på den med en liten hammare, sedan kan du enkelt byta muttrar till 3stycken tumgängade 11mm muttrar för mycket lätt montering…

    ett tips till, vanligtvis går det ej så bra att vrida hela klumpen så du kommer åt den tändningslåset, då får du göra följande i turordning

    1: ut med båda stolarne
    2: plocka försigtigt bort plastkåpan runt huset
    3: lossa plåtlisterna vid dörrarna som håller mattan
    4: plocka ut mattan fram, och luftröret till värmen bak…
    5: innan du skruvar bort själva klumpen nu så har du en stång som går från klumen ut genom torpedväggen genom en gummituta, demontera denna bakåt, då kommer du sen en liten klamma på motorrummssidan
    6: lägg i högsta växeln eller 4:an och lossa muttern… för mycket försiktigt tillbaka växelspaken så den ej glider i fästet i motorrummet, frammpå klumpen hittar du ett litet hål, 6-7 mm stort endera blir hålet i axeln synligt i något växel läge… 1:an 3:an backväxel:
    7: sätt ett borr i hålet och demontera dom tre konstiga muttrarna enl. ovan. lfyt upp huset i bakkant och dra det rakt bakåt …

    *hålet i axeln + huset är till för att sedan kalibrera växlarna

    lycka till…

    #84530

    jocke e
    Deltagare

    Tack för hjälpen än så länge. Tyvärr har jag inte gjort någon vidare felsökning,
    men när det blir läge för det har jag ju lite att gå på.

    Någon som vet något om marknaden som brukar vara i Ullevi-garaget vid den här tiden?

    /Jocke

    #84531

    johan josefsson
    Deltagare

    Är inte Ullevi-marknaden nu på söndag (30/1)?

    #84532

    jocke e
    Deltagare

    Det brukar vara en liten annons i GP, men jag har inte sett någon den här gången.
    Men visst, en söndagstur till Ullevi är ju aldrig fel…

    #84533

    anonymous
    Deltagare

    Hej!
    Jag råkade ut för liknande symtom på min 67:a innan jul. Det var startmotorn som var bränd. Drexet satt fast i uttryckt läge och satt som berget, sedan hade hela åbäket skakat loss och låg och skallrade på durken. Kolla startmotorn innan du börjar jocka med reläer och sådant! Lycka till!

    #84534

    jocke e
    Deltagare

    Mystiken tätnar. Jag tog med mig verktygslådor och vhb (inte för att jag vet vad jag skulle gjort med dom ) och åkte bort till min döa Saab. Hoppade in och vred om nyckeln.
    Ja, det gick ju bra att starta den här bilen. Inga problem. Körde en runda och efter det startade och stängde jag av bilen ett flertal gånger utan bekymmer. Det verkar vara något glapp någonstans…
    Hoppas den startar 5/3.
    /Jocke

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng