En till räddad 99:a

Forum Modellspecifika forum 90/99 En till räddad 99:a

Detta ämne innehåller 7 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-03 21:02.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15321

  anonymous
  Deltagare

  Hej hej…, en liten glad historia så här i årets början…

  Jag har införskaffat och räddat en basic 76:as 99 GL, 2 dr från skrotning. Vanlig härlig enkelförgasare ! Inga flashiga turboaggregat, elhissar eller insprutning här inte.., utan gammal hederlig bajsbrun SAAB-power.., hehehe. Den är iaf antilopbrun med ljusbeige inredning,(och leopardmönstrad överdragsklädsel, det ni !! ) den har rullat 13 000 norrlandsmil och har ingen rost på insidan av dörrarna.., däremot en hel del blämmor efter gamla stenskott på dörrar etc etc.., den ser allmänt muggig ut egentligen, men motor och låda fungerar alldeles ypperligt, och kanonfin inredning. Besiktigad å körklar.

  Vete tusan vad det ska bli av den, fick akut köplust och då var räddningsaktionen i full gång…,antingen blir den reservdelsbank åt min andra 99:a, eller en charmig andrabil kanske., eller på sikt något att renovera..???, fast jag älskar inte riktigt färgen, och i och med att det inte är en turbo eller EMS, GLE, etc etc så lär det knappast bli något spring om man vill sälja. ELLER.., har vi börja få upp ögonen för basvarianterna också??? 🙂

  Om någon vill se bilder så kan jag ta några och lägga upp.

  God fortsättning !!!!

  Mvh Christer

  #101394

  anonymous
  Deltagare

  Dagens hjälte 😀

  jag vill gjärna se bilder!

  lycka till med den, vad det än blir av den.

  #101398

  lsoderlund
  Deltagare

  Visst gillar vi snikbilarna, iaf jag gör det! Det är alltid snikbilarna som försvinner först…

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #101401

  lurker2
  Deltagare

  Perfekt! Hoppas andra börjar inse att 99an är en kul bil och räddar fler från att skrotas.

  #101485

  anonymous
  Deltagare

  Här kommer lite bilder på Bruna Bävern.., ingen pärla på något sätt.., men en charmigt bruxig bil med bra motor och låda. Bromsarna känns fina och kopplingen bra. Det känns att bilen ”bara” gått 13 000 mil. Har dock sett att det har runnit vatten från vattenpumpen…, vilket känns jobbigt. 🙂 Jag funderar mer och mer på om den blir reservdelsbil…, renovering känns jobbigt och dyrt, då satsar jag hellre på min andra 99:a, Jag börjar iaf med att ställa bort den på förvaring sen får jag suga på karamellen under våren…, eller låta den stå tills andan faller på eller nåt. Kanske att köra med på vintern å ställa av min 9-3 Aero, fast då går den iof en snabb saltdöd till mötes. Blev jobbigt det här…, tips å synpunkter ????

  #101488

  torzan
  Deltagare

  oj, du skrev antilopbrun, men siennabrun som denna är är ju mkt finare (om man kan säga så om brunt?!)Är den riktig i hjulhus och länkarmsinfästningar tycker jag absolut inte att det ska bli en res.dels bil.

  #101489

  petter
  Deltagare

  Brunt är den finaste färg som finns, så det så. Jag vill ha en siennabrun 9-5 Aero i julklapp. 🙂

  Mvh Petter

  #101492

  anonymous
  Deltagare

  Tja tja. Jahaa…, ja.., men det är ju Siennabrun..!, sorry, finns ju nyanser även av ****brunt.., hehe.

  Jag har kollat ena infästningen iaf å den e ok, sen vet jag att själva länkarmen såg fin ut…, så pass att jag blev sugen på att skifta med min andra SAAB, men jag ska hålla fingarna i styr så länge, har ju hela våren på mig att tänka ut nåt. Hade den haft drag hade den varit en starkare kandidat till vinterbil.., eftersom jag inte vill montera ett drag på min aero.

  Skickar en lite halvdålig bild underifrån här me.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng