Får ej dit shims

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Får ej dit shims

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2009-12-17 08:06 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21280
  fredrik.a.
  Deltagare

  Hej! Håller på och sätter ihop 65-motorn till tvåtaktaren, med lite krångel som det brukar vara i regel för min del! Gick bra fram tills jag skulle sätta dit drivhuset till fördelaren. Problemet är att jag bara får dit låsringen, men jag får inte emellöan några shims. Satt två stycken där innan. Vet inte vad felet kan vara. Hållt på och jävlats en stund och det är inget man kan läsa sig till i rep. handboken heller, så jag tänkte att det är nog bäst att fråga här så jag inte gör bort mig. Om någon har förslag så är jag väldigt tacksam för svar.

  #149576
  saab-bo
  Deltagare

  Om du tittar i Rep.Handboken, så ser du att man använder ett Verktyg som skruvas på Vevaxeln, och som då pressar in Växelhuset så att du får mellan Shimsen!!

  Detta Verktyg skall sedan skruvas ut, och vid ett bestämt läge ska Låsringen trycka mot Shimsen!( Kan inte förklara bättre än så,,men det syns bra i boken hur man ska göra)

  Om du inte hittar ett sådant i närheten av dig, kan du få låna mitt, mot fraktkostnad!

  / Bosse

  #149579
  fredrik.a.
  Deltagare

  Tack så mycke för hjälpen, ska kolla på det sedan, jättesjysst om du lånar ut verktyg!
  /Fredrik

  #149614
  hubbe
  Deltagare

  Hej frederik

  #149618
  hubbe
  Deltagare

  kanske har du felvändat tändfördelardrevet på vevaxeln ? Den sida av drevet med den stora fasning på inv. diam. måste vara monterat in mot vevaxeln, ellers kommar drevet för langt ut och du kan inte montera tändfördelaren i motorn och kanske inte hellere låsringen.

  Hälsn. Hubbe

  #149624
  fredrik.a.
  Deltagare

  ja det var också något jag lurade på, men jag satte ju dit drevet som du säger med fasningen in mot vevpartiet. Kanske felet är att jag inte pressat in fördelarhuset, får se om man kan ta och bocka till ett plattjärn eller någe, har inte hafft tid till det än, tur att ni har tålamod med mig, när jag ställer dumma frågor! 🙂

  #149634
  saab-bo
  Deltagare

  Frågar man inget,,så får man inget veta!! 😉

  / Bosse

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng