Färg insida motorhuv

Forum Modellspecifika forum Sonett Färg insida motorhuv

Detta ämne innehåller 7 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-03-25 17:14.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12408

  bluesman
  Deltagare

  Jag tänkte fräscha upp insidan av motorhuven på min Sonett V4, vilken färg är lämplig att använda till detta? Och vilken kulör är mest original? Bilen är vit.

  Mvh

  #85768

  christian
  Deltagare

  Sonett V4 är väl inte målad på insidan av huven original?

  #85769

  bluesman
  Deltagare

  Det kan jag också tänka mig att det inte är, vilken färg är det då? Alltså glasfibrets färg, min bil idag är i princip svart på insidan och det skulle vara rätt lätt att bättra på det men tänkte först höra hur det sett ut från början?

  Mvh

  #85770

  porsche944
  Deltagare

  Sonettens huv är helt riktigt inte lackad på insidan, min var lite blekvit, men när övriga bilen fick ny lack så fick även huvens insida ny lack, svart.

  #85771

  berth
  Deltagare

  Av svaren har inte framkommit vilken färg man ska ge insidan på motorhuven för att den ska se ut som när Sonetten var ny. Alltså, vilken färg väljer man för att det ska se ut som om glasfibern är omålad?

  #85772

  anonymous
  Deltagare

  Jag gick ut och tittade på min -68 och den är obehandlad. För säkerhets skull kilade kollade jag på Museets bilar. Dessa är visserligen 2-takt men de var obehandlade båda två.
  Rätt svar är därför med största sannolikhet ofärgad så det vlir väl till att tvätta noga

  #85773

  bluesman
  Deltagare

  Ok,tackar för svaren, blir väl till att ta fram skurborsten och se om det går att få fram det ursprungliga utseendet

  Mvh

  #85774

  Ja, det är som flera påpekat att huven inte är lackerad på insidan. Visserligen kan man se att att den inte varit avmaskad, eftersom det är vanligt att en del ”färgsprut” hamnat på insidan. Så är det t.ex. med min gröna Sonett som ursprungligen varit röd; det syns på huvens insida. Har du en ”taskig” insida på huven, så föreslår jag att du sprutar den beige-gul-grön. Det är ungefär så som den ”råa” plasten ser ut. Men … färgen på huvens insida har väl inte så stor betydelse om inte du avser att ha en Sonett i yppersta originalskick. Sedan är det ju också så att det finns knappt två Sonetter som är identiskt lika. Man gjorde som Kajsa Varg på fabriken i Arlöv; man tog vad man hade till hands. Annars skickade man iväg någon med cykel till den lokala smedjan, järnhandlaren, sadelmakaren eller vad man nu behövde …. Skrönorna är många!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng