Färg på instrumentbrädan

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Färg på instrumentbrädan

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-16 12:16.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14369

  kortnos
  Deltagare

  Hejsan
  Har en stilla undran. Min vita saab 96 har en gråvit färg på instrumentbrädan, varför är inte den samma som bilens färg, var detta nått som var bara för vita bilar att brädan var gråvit i stället för vit. Röda saabar har ju röd bräda, likväl blå hade blå brädor. (Bara så ni vet så pratar jag om kortnos saabarna 60-64) så slipper vi reda ut en ev djungel

  Kan någon förklara o om någon vet färgkoden , då jag behöver bättra på handsfacksluckan (fula repor o färglossningar börja märkas)

  steffe

  #95729

  pelle s
  Deltagare

  Instrumentbräda i karossens färg fanns bara -60 och början på -61, alla övriga årsmodeller hade grå bräda oavsett karossfärg. Vita bilar hade då röd panel.

  Men fråga om färgkod har varit uppe tidigare men jag har inte hittat någon uppgift om rätt kod i tidigare inlägg. Jag skulle också vilja ha den och färgkoden på rattlagringen, någon som vet?

  Kram
  Pelle

  #95731

  Dicst
  Deltagare

  Jag brukar ta med mig handskfackluckan som färgprov när jag åker till färgaffären. Insidan brukar ju ha klarat sig från solblekning och mekanisk åverkan.
  Så gjorde jag senast med min MC-panel, fast då gjorde jag ju misstaget att köpa servalack med blandad kulör. Servalacken torkar ju nästan aldrig och blir dessutom inte lika tålig i ytan som en billack.

  Åk till en billackfirma med färgspektrumanalysator så fixar det sig. Tyvärr är det inte så vanlig utrustning, utan att de kanske får skicka grejen. Den närmast tex Karlstad nuförtiden tror jag finns i Arvika eller Säffle…

  #95732

  kortnos
  Deltagare

  Men du Dicst
  Om jag tar insidan där färgen är icke solblek o så får jag rätt färg, finns det ingen risk att lucka kommer sticka ut då den blir mörkare än resten av instrumentbrädan???? Vad händer om jag tar utsidan o får den blekta (okorekta) men jag slipper måla om hela brädan då.

  Vore dumt om jag måste måla om hela brädan

  När jag endå har saab folket på tråden. Den stoppade brädan har sprukit på flera ställen, var kan man lämna in sån för att få det fixat, eller om man kan köpa en bättre begagnad…kanske få se om jag ens har pengar men tänkte sonera läget iallfall.

  tjoooo

  #95733

  Dicst
  Deltagare

  Jovisst, så kan det bli, men jag finner det föga troligt. Oavsett hur du gör kommer det ju att bli en nymålad del bland det slitna.
  Antag att det är så stor skillnad som du är rädd för: om någon frågar Dig efter färgkoden nästa gång, kommer han då att få en bräda i fel nyans till sin bil?

  Att byta klädsel på brädan till en bättre begagnad tror jag är det enda alternativet om du inte känner till en duktig plastreparatör (läs i Wheels och liknande tidningar för att hitta annonser). Vill du byta klädsel själv finns det flera gamla bra inlägg där det beskrivs hur man gör.

  /Keep up the good work!

  #95734

  kortnos
  Deltagare

  hello Dicst

  Då gör jag så! hoppas dom har en färgspektrumanalysator manik i stan. Och så såg jag lite instrumentbrädor som låg o skrota på sörråkerskroten (som varit på tal i detta forum förr) som jag kan ta den vadderade (säkerhetsbrädan…harkel) från

  Det blir perfa

  #95735

  Martin
  Deltagare
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng