Färgkod till Sonett III

Forum Modellspecifika forum Sonett Färgkod till Sonett III

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2002-07-10 12:42 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8710
  anonymous
  Deltagare

  Hej,

  Jag har nyligen inköpt en Sonett III -73. Tyvärr är inte lacken vad den borde vara och jag skulle gärna lacka den i orginal färgen. Men jag hittar ingen färgkod, har tittat i motorrum men hittar bara chassi nr.

  Ngt som kan tipsa mig om var jag kan få reda på orginal färg?

  /Torbjörn

  #64735
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Lite hjälp kan du få på sidan: http://www.saabklubben.com/data/farger/farg.shtml så kan du ”ringa in” de färger som fanns till årsmodellen.

  Lycka till!

  #64736
  anonymous
  Deltagare

  Problemet är att den är ommålad vid minst ett tillfälle eller om vissa karossdelar har blivit bytta och därmed också bytt färg. Bilen är idag grön på ytan men det finns blått och orange/gult under lister och klädsel. Eftersom den behöver lackas så skulle jag gärna vilja ha orginalfärgen och då är jag tillbaka till ruta ett. Var hittar jag uppgift om orginalfärg när det inte finns ngn colour code på samma infotavla som chassi nr?

  #64737
  porsche944
  Deltagare

  Var själv lite i samma problem med min Sonett III:a, visste att orginalet orange, heter ”Burnt orange” den får man inte måla med längre, innehåller för mycket bly, vilket många 60-70 tals röda samt gula nyanser gjorde. Lackeraren fick inte fram rätta grejorna för att blanda rätt nyans, ny kulör valdes, Y 11 indisk gul, det blir bra på Sonetten samt ligger rätt nära orginalet.
  Lycka till.

  MVH Michael

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng