Färgkulör på äldre röda 93 fälgar

Forum Modellspecifika forum 92/93 Färgkulör på äldre röda 93 fälgar

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-02-17 18:46 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17498
  stefan w
  Deltagare

  Sökfunktionen gav inget eller också gav jag upp för snabbt.
  Jag krängde av ett däck på en gammal fälg och fälgbanan var röd och rätt snygg

  Nu undrar jag vilken färgkulören är på dessa fälgar?

  #118408
  henric
  Deltagare

  Därom tvistar de lärde, om färgen alltså. Jag har nån gång skrivit om det här på forumet så det finns nog en tråd nånstans
  Gällande röda fälgar…Jag har och har haft ganska många röda fälgar och haft samma fråga som du. Jag tror det är så här. Under 93 perioden finns ju två röda kulörer på karosserna, R1 och R2 ( obs, R2 i i den äldre nyansen, finns ju 2 olika) Bland de fälgar jag sett så finns båda färgerna representerade. Gott så kan man tycka men…..
  Sen finns det vissa bilar, Leklems 92:a exempelvis, som har en kulör som ligger nånstans mitt emellan. Som vanligt har det väl florerat olika fabrikat och kulörter på fabriken så att säga vad som är rätt och fel är mycket svårt. Om man har hittat en orginalfälg som man gillar kulörten på så kan man ju alltid gå till målaren så bryter han ju fram den.

  Henric

  #118411
  stefan w
  Deltagare

  Tja…hur färgen såg ut som ny på den tiden är nog svårt att få fram och lika svårt är att ens bestämma rätt eller fel, finns nog inget rätt eller fel alls eftersom smaken är som baken, och jag tycker också att smaken bestämmer för envar.
  Färgen som var i fälgbanan borde vara skapligt rättvisande eftersom den varit skyddad. Men så noga är det inte, den patinerade färgen var snygg tycker jag och det gör inget om den ser åldrad ut.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng