fjerne gammel coil – 93.

Forum Modellspecifika forum 92/93 fjerne gammel coil – 93.

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-08-30 20:19 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6584
  henning
  Deltagare

  Alle disse gamle saabene har jo coil som er sammensatt med tenningen…. jeg har ikke hatt noen saab som faktisk har brukt disse da de som regel er skiftet ut etter mange år. Men den gamle coilen står nå der og irriterer – ihvertfall meg :bh . Hvordan fjerner man denne? er det bare å skru ut ledninger i tenningen, kappe av den feite ledningen eller er det noe annet triks?

  Ideer mottas med takk:)

  H

  #46999
  ingvar k
  Deltagare

  Om du nu har en ”separat” tändspole idag, hur har du löst tändningslåset, ett separat lås med nyckel eller en enkel strömställare?
  Men det borde väl vara möjligt som du skriver, lossa spolen vid torpeden, ev lossa tändningslåset för att få mer plats att dela på metallhöljet, såga isär för att leta reda på primärkabeln från tändningslåset. Eller helt strunta i metallhöljet och försöka att dela vid tändningslåset istället.

  Men, jag har aldrig gjort det, bara demonterat hela enheten.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng