Flottörhusventilation?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Flottörhusventilation?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-06-08 18:51.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4090

  Janne Hagnell
  Moderator

  Lyckas inte klura ut hur flottörhusventilationen ska funka på förgasaren i min V4:a -73. I verkstadshandboken finns bara beskrivet tidigare förgasare, där en ventil styrd av accpumpen bestämmer om luften ska gå ut i omgivingen eller in i förgasarhalsen. Min förgasare har ett liknande rör in i halsen, samt ett rör ut, där det idag sitter en slang som bara ligger löst upp på högra hjulhuset. Ska inte den vara ansluten till något? Och vad är det i min förgasare som styr vart luften tar vägen? ❓

  #28120

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Det finns lite olika förgasare så det kan skilja men jag har samma på min Sonett 73a – slangen mynnar ut vid häger hjulhus för att inte motor, grenrör mm skall bli full av bensin om nålventil eller flöttör strejkar.(inget som stoppar för bränslet) Bättre då att leda bort överskottet än ha en massa soppa runt den varma motorn.

  /B

  #28127

  Janne Hagnell
  Moderator

  Ok, men vad är det som styr om bensinen ska gå ut i slangen eller in i röret i förgasarhalsen?

  #28159

  stefan
  Deltagare

  när motorn är igång så är det väl troligen ett svagt undertryck som drar med sig de ev ångor som kommer från flottörhuset.

  #28163

  Janne Hagnell
  Moderator

  Låter rimligt. Men man kan ju undra varför den tidigare förgasaren behövde ha samma funktion tvångsstyrd av accpumpen… 🙄

  #28366

  jan-olov
  Deltagare

  Det är väl bara luft som går ut och in i denna slang. Har väl med precisare avgaskrav och noggrannare flottörnivå att göra. Hygien vid slangöppningen anbefalles. Jag fick in skit i förgasaren den vägen vid motortvätt och förgasaren blev sig aldrig lik trots hur många isärplockningar som helst.

  #28635

  Janne Hagnell
  Moderator

  Har tryckt in min slang ovanför höger strålkastare, in mot hjulhuset. Förut låg den in under bensinvärmaren (som inte funkar), men jag upplevde att det ibland kom in bensinlukt i kupen med den lösningen (även innan jag fick jätteläck vid förgasaren). Borde man sätta något filter på slangen? Fast det bör väl inte vara för stort motstånd i slangen?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng