Folkrace?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Folkrace?

 • Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2008-10-18 21:33 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18831
  goose
  Deltagare

  Hej
  Jag vet inte mycket om sporten i sig, har aldrig sett någon tävling. Trots det har jag fått uppfattningen att det är väldigt många 99:or som går i folkrace.

  Varför?

  Obs, frågan är helt seriös, ingen smutskastning av folkracesporten. Jag vill veta varför. Är det kanske för att 99:orna är ganska billiga i inköp? För att det finns ”så många”? Eller är bilen lätt att trima?

  #128944
  roger
  Deltagare

  Det är för den går att få jäkligt snabb och konkurrenskraftig för rätt pengar.

  #128945
  stefan
  Deltagare

  största orsaken är som sagt snabbheten, du har motorn ovanför drivhjulen. Av samma anledning har VW också varit populära. Oftast då med en Bääätjugi i aktern.

  #128946
  walle
  Deltagare

  jag har kört folkrejs i ca 10 år har väl byggt ett 10 tal 99or till folkrejs.
  bla på en 99 turbo 1980 vit det var 1995 den gick många tävlingar fanns hur mycket delar som helst å gratis bilar då nu är det värre å saab 900 och 9000 används bra är väl det så man blir av med så många ruttna bilar på vägarna som möjligt å låter de fina stå kvar i garagen, såg tom en sonett med 900 motor i vid motala festivalen 1994 gick riktigt bra med 900 motor.används inte bilarna å nån tar hand om dom så ser jag ingen anledning i att inte bygga nåt skoj å köra skiten ur dom. mvh niklas

  #128956
  goose
  Deltagare

  Tack för snabba svar! Jag håller med dig Niklas, om ingen vill ha bilarna så varför inte? Värre är det när fina bilar går till folkrace, om dom nu verkligen är så fina.. Men det har skrivits spaltmeter i det ämnet så vi kanske inte behöver göra en folkrace-pajkastartråd av det här.

  Återigen, tack för snabba svar!

  #128995
  nbottning
  Deltagare

  Här uppe finns det fortfarande rätt gott om 99.or som inte har något större värde. Och dom funkar ju bra i folkrace, men jag tror inte det byggs så många nya. Nu ser man mer o mer suzuki swift gti och 205 gti och den typen av bilar byggas. Sabben är ju lätt att trimma och kräver inte så stor effekt för att funka bra.

  Men om alla gammla bilar fanns kvar skulle dom ju aldrig bli sällsynta och eftertraktade. Själv har jag ett antal Amazoner och ett otal 140.ior på mitt samvete sen folkracetiden. Har även byggt en epa av duett samt skrotat en duett som donator till det bygget. Så jag har dragit mitt strå till stacken för att höja värdet på dom gammla volvomodellerna 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng