förgasare

  • Författare
    Inlägg
    • Anonym
      maj 11, 2006 at 20:38 #14209

      Hej! Skriver med anledning av mitt förgasarproblem. Jag har en 96-66 med treförgasare. Problemet är att jag får ingen tomgång, trots justering på tomgångsskruven samt på den mittersta skruven under förgasaren.Bränsle får jag fram,så pumpen kan det inte vara. Jag hade dock en treförgasare liggande, så jag monterade in den,när jag startade bilen med chock så tyckte jag att den gick bättre, men när jag tryckte foten på gaspedalen så märkte jag ett motstånd.När jag tittade efter vad det var för fel så upptäckte jag att fjädern har gått av på spjällaxeln,så det får bli att montera ur denna förgasare igen och byta spjällaxel från den gammla.Vill bara kolla om det finns någon med liknande problem som mitt.

      MVH Tommy.

        maj 12, 2006 at 16:34 #94828

        Jag skall försöka svara får vi se om det hjälper. Jag tappade tomgång och kraft i motorn. Det var flottörventilen på mittenförgasaren som satt igen.
        Blås isåfall rent alla förgasarna när du ändå håller på, det skadar aldrig. Kolla även att insugningsröret sitter fast, drar den tjuvluft kan det sluta illa annars.

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.