Fråga om slang till termostaten (V4 -72)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Fråga om slang till termostaten (V4 -72)

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2012-02-10 11:41 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5632
  Jonathan
  Deltagare

  Vi misstänker att slangen till termostaten på min V4 från -72 läcker, då det är en massa vätska på växellådan. Har kollat på en slang i klubbens webbshop, men undrar om det är rätt slang. Här är slangen som läcker:


  Och här är slangen i shopen: http://www.websitefolder.net/saabklubben/art-1.asp?id=1009&iPageID=0

  Är det rätt slang att köpa? Om inte, vet någon var man kan få tag i en sådan slang?

  Det skulle nog gå att montera en vanlig slang och böja till, men som ni ser på bilderna så är böjningen rätt så rejäl (kanske kan påverka det hela negativt).

  #39429
  saab v4-ever
  Deltagare

  Med all sannolikhet läcker slangen för att den inte har rätt form. Vattnet passerar inte så lätt som det borde och därför trycks vattnet ut.
  Klubbens slang är den rätta, borde lösa problemet. Kolla de andra slangarna i systemet samtidigt, om du ändå måste lufta. Den nedre u-formade mellan vattenpump/kylare och den övre mellan termostat/kylare brukar bli väldigt ”svullna”. Plötsligt säger det ”poff” och det är inte kul.

  Lycka till!

  //H

  #39430
  rallysaaben
  Deltagare

  Kolla först om det är värmekranen som läcker(den sitter under den lilla plastkåpan), jag skulle nästan sätta en peng på att det är det som är orsaken till läckaget, det är ett generalfel som blir på de flesta v4or.
  Om det vore så att vecket skulle orsaka så att det blev högre tryck i slangen så skulle du ju inte kunna stänga värmekranen heller, då skulle det ju också bygga tryck, eller? det enda vecket gör är väl i princip detsamma som en stängd värmekran, dvs att strypa tillförseln till elementet vilket bara borde resultera i sämre värme i bilen.

  Sen vore det nog säkert inte fel att få dit rätt slang heller, slangen du länkade till är den slang du ska ha.

  /Anders

  #39436
  Jonathan
  Deltagare

  Toppen, stort tack för era svar! Intressant om värmekranen, ska kolla den. Tack igen! 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng