Frågor kring 99E

Forum Modellspecifika forum 90/99 Frågor kring 99E

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-12 06:22 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18391
  jean
  Deltagare

  Hej.
  Jag har nu fått tag i en fin 99E -72, som jag skulle köra hem igår från Västervik. Bilen i sig är jättefin, en ägare från -74 och besiktigades u.a i onsdags. Jag kom hem tillsist, efter diverse missöden. Jag har lite frågor, bla om det är hydraulisk kamkedjespännare i 1,85 litersmotorn? Om det inte är det, hur spänner man kamkedjan då? Och om det är så att kamkedjan är slut, går den att byta utan att plocka ur motorn?

  Det jag egentligen tror är att oljepumpen är slut, den går ju lätt att byta har jag förstått, men var i hela friden får man tag i en? Fast om oljepumpen är slut kan jag ju kört sönder ramlager och allt möjligt på vägen hem, men jag ska göra en mer djuplodande kontroll i eftermiddag. Inatt var jag så lättad över att vara hemma att jag bara ställde bilen och gick och la mig.

  #125309
  morsole
  Deltagare

  Hej jean! Länge sen man skruvade med de gamla motorerna; det är mekanisk spännare på 1,7 o 1,85 maskinernena. Du får nog räkna med att plocka ut motorn för att byta kedja och spännare; annars blir det j…… trångt, om det ens går. Har aldrig försökt ens.
  Oljepump borde gå att ordna då det möjligen är samma till Triuphs andra motorer, som ju fortfarande ligger i många engelska sportbilar. Dolomite heter en variant på 2.0, om jag inte har helt fel. Du får kolla på engelska sidor om du inte hittar i Sverige.
  Lycka till nu!

  Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

  #125312
  Martin
  Deltagare

  Det Saabklubben inte har för Triumphsaabarna kan du hitta här
  http://www.rimmerbros.co.uk/

  #125318
  jean
  Deltagare

  Se där! tack för informationen. jag anade att motorn skulle ur. Bra länk, Martin!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng