Framhjulsnav

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Framhjulsnav

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2006-01-27 15:20 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13756
  anonymous
  Deltagare

  Jaha ja vad ska jag göra nu…

  när jag bytte till vinterdäck så noterade jag att vänster framhjul inte riktigt satt fast utan vickade lite, tyvärr var det inte hjulbultarna som var lösa. Nu har jag insett att jag inte kan blunda för detta längre, ett läskigt skrapande ffa i vänstersväng. Jag har kollat lite i verkstadshandboken i avsnittet om att byta hjullager (jag antar att det är där man får börja) och för en hobbymekaniker som jag verkar det vara en ganska omfattande operation. Jag har visserligen tillgång till mekplats inomhus men kan inte låta bilen stå över natten.

  Så vad jag måste fråga detta allvetande forum är:
  -Är jag på rätt spår, vad kan det annars hänga på?
  -hur omfattande och kunskaps/penga/utrustnings krävande är det att fixa?

  Vad jag behöver är information så att jag kan ta ett beslut om det är värt att styra upp, det gäller en brun -95:a från 74 med ruttna bakskärmar och kraft från tre cylindrar.

  Tacksam för all input

  #92009
  stefan
  Deltagare

  låter det illa när du kör också? Om inte kanske det bara är den stora centrummuttern i mitten som släppt? Det är alltså förlängningen på drivknuten och den ser också till att lagret håller sig där det ska. Kolla alltså denna först av allt.

  Byta hjullager är ingen man gör i ett garage om man inte har gjort det tidigare, det är ett ganska stort lager som ska pressa i med hydraulpress.

  #92010
  gammsaaben
  Deltagare

  Vad du än gör, skrota inte bilen. Det börjar bli riktigt ont om V4 kombis nuförtiden. Skulle gärna hjälpt dig, men jag åker utomlands nu på tisdag och har helt enkelt inte tid att meka nåt. Hjullagerbyte är iofs inte något jag fixar heller, men det kan ju vara nåt annat också.

  Om du behöver någon framaxelklump med drivaxel osv så har jag begagnat sådant löst. Ring isf på 070-7382222
  /Daniel

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng