Fuktig förgasare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fuktig förgasare

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-03 19:35.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15334

  p hedberg
  Deltagare

  Bytte nyligen packningarna till förgasaren på min långnos i hopp om att få bort ”fukten” på den. När jag nu kört ett tag med de nya packningarna är fukten tillbaka i alla fall.
  Någon som har en idé om vad felet kan ligga?

  #101477

  urban
  Deltagare

  Fukt….om det är vatten så är det troligen vatten i luften som kondenserar på förgasaren då denna blir kall när luften strömmar genom den.

  Om fukten är olja så är det med största sannorlighet olja som kommer från luftburken. När motorn går på låga varm med stor spjäll öppning ”sprutar” bränsle upp i luftburken. Oljan fäster på konan och rinner ner på förgasaren.

  Detta är vad som händer på min bil i alla fall.

  #101481

  p hedberg
  Deltagare

  Det är bränsle som fuktar så det borde ju vara läckage nånstans, men jag kan inte se nåt med blotta ögat. Om det kommer via luftburken antar jag att den också borde vara lite fuktig på utsidan men den är torr och fin.

  #101482

  kalle .p
  Deltagare

  Jag har samma ska på min -65 och har insätt att det inte går att göra någont åt.
  För oljan kommer ifrån luftburken och där finns ingen packning sedan så kommer oljan runt förgasaren och spjället. Här också bytt packningar i förgasaren flera gångermen det hjälpet inte.

  Detta är en av orsakerna till att det finns olja runt om motorn i en Saab tvåtakt. Ta detta som ett exempel hittade en Saab -65 på skroten och den var hur oljig som helst i motor rumet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng