generatorkols byte på 93 B

Forum Modellspecifika forum 92/93 generatorkols byte på 93 B

 • Detta ämne har 8 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-09-30 17:54 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18726
  fvh
  Deltagare

  Tjena tänkte kolla om någon vet nån bra och billig företag eller privatperson som gör generatorkols byte? helst nära Malmö/Skurup/Ystad området 🙂
  Kan tyvärr inte göra det själv så eftersom jag ingenstans att hålla till att fixa det

  //Frank

  #128111
  johan josefsson
  Deltagare

  Köksbordet med den lokala dagstidningen under är ett utmärkt ställe. Det man inte kan göra i köket är inte värt att göra…

  #128113
  Martin
  Deltagare

  Vad säger Nicolina när du lackar bilen i köket? 😉

  #128115
  fvh
  Deltagare

  Men har aldrig gjort det förut så vet inte exakt hur det går till^^ men har saabklubben någon beskrivning eller finns det kanske någon manual man kan ladda ner på internet som beskriver hur man gör?

  eller någon här på saabklubben som vill säga hur man ska göra exakt, bit för bit ? 😉

  // Frank

  #128116
  johan josefsson
  Deltagare

  Martin: Har inte alla pärlgrå köksluckor med midnattsblå handtag? Diskbänken brukar gå att torka av om man sprutat lite olja på den innan så inte färgen fäster.

  #128117
  johan josefsson
  Deltagare

  Lossar man skyddskåpan i plåt som sitter runt generatorn så ser men kolen (smal plåtremsa som sitter ihopskruvad med en skruv). Kabeln på kolet sitter med en liter skruv och kolet under en fjäder. Lite pilligt att komma åt men inga problem.

  #128119
  fvh
  Deltagare

  okej, men hur e det med vattenkylningen, för vattenpumpen går väll ihop med generatorn?, måste jag tömma kylaren innan jag tar av generatorn? (är inte riktigt insatt i gamla saabar än 🙁 )

  //Frank

  #128120
  johan josefsson
  Deltagare

  Kylvattnet behöver tömmas om du skall plocka loss generatorn. Glöm inte fylla glykol i vattnet efteråt nu när vintern lurar bakom nästa fartkamera…

  #128121
  fvh
  Deltagare

  okej men då testar jag nog själv att göra det 🙂 men om jag behöver någon mer hjälp så skriver jag i detta inlägg, så du kan hålla lite utkik då och då, tack för hjälpen : 🙂 men hur är det med kylarvattnet, var får man slänga det efter man har tömt?

  // Frank

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng