gröning på saab

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 gröning på saab

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-12-01 11:19 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17088
  kungkolle
  Deltagare

  hej!

  jag har köpt mig en gammal härlig 95a års -77, har dock problem med kopplingen på denna, den tar alltför dåligt, köpte en renoveringssats och trodde att detta skulle räcka men icke. är det någon som har lite bra tips på hur jag skall göra?

  mvh johan karlsson

  #115222
  bjorn holmstrom
  Deltagare

  Hej
  Hur mycket har du bytt,bara packningar.Kanske du får kolla själva lammellen och tryckplattan också.
  Mvh Björn

  #115223
  Per-Erik
  Deltagare

  Det finns en liten justerskruv på vänster sida. Den har fyrkantig skalle (10) och låsmutter (13). Ibland kan det hjälpa att justera den något, beror lite på vad du menade med att kopplingen tar för dåligt. Gör endst små justeringar (typ 1/8 – 1/4 varv åt gången) och prova kopplingen, med motorn igång. Tar man i för häftigt så kör man urtrampningsarmen rätt in i tryckplattan 🙂

  #115320
  kungkolle
  Deltagare

  tackar tackar!
  jag vet inte om det är att jag behöver justera tryckplattan. kopplingen tog dåligt tack vare dålig verkan på huvudcylinder och slavcylinder, jag har bytt alla gummin men har nog inte fått ur all luft eller så har jag missat något i ihopmonteringen(finns det någon sprängskiss över huvudcylindern). den tar sämre nu än innan jag bytte slitdelarna, pust.
  var sitter dessa justeringsskruvarna?

  tackar.
  johan

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng