Hackar vid låg gas

Forum Modellspecifika forum OG900 Hackar vid låg gas

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2012-01-29 18:01 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25546
  raybeam
  Deltagare

  Tjena!
  Köpte en gammal gubbkörd och pedantskött 89:a 900i för någon månad sen. Hade hoppats att den inte skulle ge mig några problem. Dagen efter att jag köpt den får jag inte ur backen och kan inte vrida ur nyckeln, klassiskt problem på 900 får jag veta efter lite google.. måste lämna in den på verkstad, några tusen senare är jag utan tändningslås och startar med skruvmejsel, men den startar iaf..

  Sen dog kopplingen mitt under en långresa, körde på fyran i flera mil och tog sats och körde mot rött för att inte bli stående utan koppling mitt i ingenstans. Efter att ha prickat in en verkstad och luftat ur systemet kunde jag fortsätta, men problemet återkom. En vän som är mekaniker bytte ut packningarna på slavcylindern. Kopplingen fungerar nu, men lite missljud är det, ett surrande när jag trycker in kopplingen.

  I samband med att han hämtade upp bilen började det spruta bensin ur en slang som går till motorn ( en av fyra slangar). Han bytte ut slangen , men sa att det skulle vara bättre med en SAAB-slang. Ett nytt problem dök upp när jag fick tillbaka bilen. Nu hackar den vid lågt gaspådrag. På tomgång smäller det till ibland. Drar jag på fullt på gasen är det inga problem med hackandet. Vad tror ni det kan vara, ska jag prova byta den slangen, kan det orsaka såna här problem? Går min bil bara på 3 cylindrar? Är glad att jag tagit mig genom alla mina långresor utan att behöva ringa bärningsbil, men nu tror jag att SAABen ska säljas, villl bara höra om det finns några idéer om hur jag kan fixa hacket innan jag säljer den.. Är som ni förstår ingen mekaniker direkt, men byta tändstift och slangar och sånt ska jag nog klara av.

  #179133
  mr_maxi
  Deltagare

  Hej!

  Är det en av de sista 8-ventilarna med k-jetronic?

  Då finns det en hel lista med saker som måse lira…

  Hälsn Jan

  #188686
  morsole
  Deltagare

  Det KAN vara en bra idé att serva bilen innan man ger sig ut på långtur med den; annars slutar det med att du skrotar bilen i onödan.

  Du får läsa på lite…

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng