Handbroms SAAB 99 m. hävarm fram.

Forum Modellspecifika forum 90/99 Handbroms SAAB 99 m. hävarm fram.

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2003-03-26 10:51 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9371
  anonymous
  Deltagare

  Har spänt vajern/rarna allt som går, går bara lyfta handbromsspaken halvvägs ändock tar inte bromsen tillräckligt för att den ska bli godkänd på besiktningen. Kan man justera eller påverka den på något annat sätt? bromsbackarna är okej. :confused: Funderar på att slipa bort en bit av hävarmen som tar i godset på oket….om det inte finns någon bättre variant.

  vore väldigt tacksam för ett tips!

  #68801
  wibbe60
  Deltagare

  STOPP!
  inte såga av nå´t. jag förmodar att du har specialverktyget till kolven. Gör då så här:

  Justera tillbaks vajrarna så att armen går ut så långt att en nagel går in mellan den lilla ”klacken” under ”pinnen” som går in i oket och ”oket”.
  Plocka sedan ur belägget som sitter på kolvsidan och justera kolven så att belägget precis går att sätta tillbaka (glöm inte att pressa tillbaka kolven efter du skruvat på den). tryck på hävarmen med handen och kolla om handbromsen tar. du får kanske plocka ur belägget och justera kolven några gånger innan det blir bra.
  lycka till.

  #68803
  wibbe60
  Deltagare

  Alldeles riktigt. Så ska den justeras i teorin. Tyvärr är det sällan att teorin fungerar i praktiken. Därför är det lättare att justera på kolven. Det tar längre tid men det blir bättre enligt min erfarenhet.

  #68804
  fuling
  Deltagare
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng