Handbroms V4:a

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Handbroms V4:a

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-04-03 16:50.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21931

  v4ever
  Deltagare

  Efter ett tag blir den redan ”svampiga” handbromsen ännu mer ”svampig” 🙁 och AB Svensk Bilprovning har läge för kommentarer!! 😡
  Har kollat på de små ”hävarmar” som sitter nere vid trummorna bak och funderat hur man skulle få en aningen effektivare handbroms då det nu sitter nya prylar innanför bromstrumman men det blir samma ”svampighet” i handbromsen när man rycker i den…. Bromsar effektivt, det gör den banne mig inte på långa vägar!!

  Tips och trix :jobbar: för att få lite mer ”tvär-nit” i den välkommnas!!!

  #155893

  mattias e
  Deltagare

  Lägga på mer material på hävarmen med svets och även eventuellt på backarna ockå. Troligtvis så räcker inte standardbelägg till pga sliten trumma. Finns att köpa nya backar i överdimension av någon här på klubben istället.

  Citerar Mattias Roswall i ett PM till mig: [color:#CC0000]

  Det brukar bli bra om du svarvar trummorna och sedan monterar överdimensionsbackar i storlek 0,5 eller 1,0. De finns hos Åke Andersson på tel 070-3662952 och han säljer set om 4 till bra pris. De kan levereras per post. Det är alltså kompletta backar m överdimensionsband, ej bara banden.

  [/color]

  Se till att justeringen bak trumman funkar som den ska, gas brukar behövas för att värma.

  #155896

  v4ever
  Deltagare

  Tackar för tipset, hade dom tankarna själv!! :thanks:
  Justeringarna har varit löst flera gånger och blivit insmorda med kopparpasta, så dom kan man faktiskt röra på som man ska!!
  Ska ringa vederbörande om backar och lämna bromstrummorna till en kompis så får han svarva ur dom, sen var det väl själva…. om inte det ska bli bra!!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng