Handbromsjustering

Forum Modellspecifika forum 90/99 Handbromsjustering

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-06-09 19:17.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14351

  anonymous
  Deltagare

  Hejsan
  I Servicehandboken till Saab 99 tom -82 står det att handbromsen justeras automatiskt.Hur blir det då när jag bytt belägg och handbromsen inte tar alls? Spänns den för varje gång jag drar i handbromsen eller finns det någon förjustering? Ny på SAAB, inte som andra bilar.

  #95635

  stefan
  Deltagare

  när du byter belägg justerar du in kolven med verktyget som jag antar du har? När man gör det så får man ibland justera ut manuellt med dito verktyg för en del belägg är aningen tunnare än andra så det skiljer. Ska handbromsen ta bra från start så ska det vara så tajt att få i beläggen att det gärna får streta lite när du trycker ner dom men inte för mycket så det går tungt. Det är en utopi på gamla ok att justeringen ska fungera som det är tänkt och på det här sättet gör jag och det fungerar bra. original är det tänkt att man ska dra upp spaken och sen trampa hårt på bromsen några gånger men det kan ta tid om det överhuvudtaget går.

  #95636

  anders dahl
  Deltagare

  Jag brukar trampa ned pedalen och sedan rycka i handbromsen 5-6ggr, släpp upp pedalen och känn om det är klart annars är det bara att göra om proceduren tills man är nöjd. om inte detta funkar så är det nog läge att plocka isär oket och smörja upp det alt. byta ok.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng