Hastighetsmätarwire

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hastighetsmätarwire

 • Detta ämne har 1 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2015-11-24 18:55 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #382089
  saab95v4
  Deltagare

  En olycka kommer sällan ensam…

  Efter att vad det verkar ha löst mina övriga problem med bilen så har det nu dykt upp ett till.

  Jo det är så att för ett tag sedan så började hastighetsmätaren bete sig annorlunda.
  Tror det började med att den helt plötslig under färd började visa fel (grovt), och vid stillastående stanna vid ca 20 km/h.

  Tänkte inte mer på det utan körde vidare och skulle nu lösa problemet i helgen tänkte jag, så jag tog bort mätarpanelen och lossade själva mätaren från denna.
  Kände så att nålen gick lätt (vilket den gjorde) och snurrade på ”drevet” för att se om nålen reagerade (vilket den också gjorde).

  Så då satte jag tillbaka enbart själva mätaren på wiren och körde en sväng. Nu funkade mätaren klockrent, så jag skruvar tillbaka den i mätarhuset och ska sätta tillbaka allting. Vilket ni förmodligen alla vet inte är jättegott om plats för att skruva på ”muttern” till wiren, så den går självklart sönder.

  Men wiren tycks i alla fall sitta i så jag skruvar tillbaka allting och provkör, vilket för mig tillbaka till ruta 1. Mätaren visar grovt fel, åtminstone tills den ”har hunnit ikapp farten” då kanske den visar 10-20 km/h fel. Och när man bromsar samt stannar går den aldrig ner till 0.

  Just nu så begriper jag att det förmodligen är för att jag hade sönder ”muttern”, men vad kan problemet ha varit innan? Kändes som att muttern satt på korrekt när jag tog bort den i alla fall.

  Och sen självklart.

  Vart hittar jag ny eller ”ny” wire? Är det likadan wire på H-motorn som på B-motorn? (Jag har en -79 B-motor) I så fall så kan jag åka till lokala skroten och hämta en, men annars? Var finner jag en ny eller ”ny”. Har självklart sökt runt efter wire men inte hittat något, och Söndag = inga butiker.

  #382184
  saab95v4
  Deltagare

  Är det någon som kan svara på om det finns olika modeller av wire eller om man kan ta från en nyare 99. I så fall vilka årsmodeller/motorer är kompatibla med varandra.
  Kan man kanske till och med ta från en og900?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng