Hjulbultar bak SAAB 93B

Forum Modellspecifika forum 92/93 Hjulbultar bak SAAB 93B

 • Detta ämne har 7 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-08-02 13:39 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7762
  life nelsson
  Deltagare

  Hej Go Vänner,

  Efter bytt till nya hjulcylindrar bromsbackar bak upplever jag att själva hjulbultarna till respektive bakbroms kärvar. Bultarna fram går att handdra men bak måste jag vålda? Vill helst inte skapa gängpaj! Någon som råkat ut för samma problem?

  // Life Nelsson

  #57772
  stefan
  Deltagare

  tja om du nu själv upplever att de går tungt så får du väl rensa gängorna då? Finns nog inga andra lösningar och har du ingen tapp så kan man förslagsvis slipa fyra spår i en gammal skruv så den ser ut som en gängtapp. Då finns det utrymme för skit att samlas nånstans och det kanske hjälper till lite.

  #57774
  life nelsson
  Deltagare

  Det kanske är så enkelt! Tack

  #57996
  life nelsson
  Deltagare

  Hur bökigt är det att gänga nytt? Dvs demontera och lämna in för nya gängor ena sidans gängor verkar helt slut …

  #58007
  stefan
  Deltagare

  nog enklare att hitta en begagnad trumma isåfall………att fixa gängorna innebär väl helicoil isåfall och hur många har den dimensionen hemma? Alternativt kan man ju svarva hylsor man trycker in bakifrån men en sån operation lär ju inte bli gratis.

  #56240
  life nelsson
  Deltagare

  Är klart runt om förutom högerbak som sagt gängan är helt slut inget hål för saxsprint – har man haft problem innan jag stötte på detta? Såg att ” fel tema ” har ersätningstapp vid skadade gängor något man kan använda i Stället för svarva nytt alt byta trumma?

  // Leif :ID

  #58075
  Magnus Dufva
  Deltagare

  Är det de fem hjulbultarna, de som håller fast hjulet i trumman alltså, eller den stora kron/navmuttern du har problem med?
  Eftersom du nu skriver att det inte finns något hål för saxpinne…
  Är det den stora muttern i mitten kan det ju bli lite större problem…

  #58102
  life nelsson
  Deltagare

  Nja det är den stora muttern dvs kronmuttern- Kan jag var den första som råkat ut för detta? har en kompis som har en mekaniskt verkstad så kom med förslag hur detta löses utan att behöva skruva ner bilen i smådelar …

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng